Het zijn weer iDays bij Amac! De grootste Apple sale van Nederland.

De Apple Watch maakt je wakker met trillingen

Rutger Otto
2 november 2014, 10:26
2 min leestijd
De Apple Watch maakt je wakker met trillingen

Apples belangrijkste designer Jony Ive was afgelopen week aanwezig in San Francisco’s Museum of Modern Art (MOMA). Hij sprak daar onder andere over de Apple Watch.

Lees verder na de advertentie.

Verwachtingen van een smartwatch

Jony Ive noemt de Apple Watch het begin van een ‘heel belangrijke categorie’ in Apples producten. Volgens hem is de Apple Watch bedoeld voor lichte interacties. “Het spreekt voor zich dat je ‘Oorlog en Vrede’ niet op je pols zal gaan lezen. Maar het is fantastisch voor de momenten als je even snel ergens een blik op wil werpen.”

Daarnaast noemde hij het ontwerpen van een smartwatch iets heel anders dan de eerste iPhone. Met de eerste smartphone kreeg hij de kans om iets totaal nieuws te bedenken, maar dat is bij de Apple Watch iets anders. “Er zijn culturele en historische verwachtingen en ideeën over hoe een apparaat om je pols moet werken, daarom is het zo’n ingewikkeld proces.”

Apple Watch succesvol

Apple Watch wekker

Ive zei verder dat de Apple Watch een gave alarmfunctie krijgt die de drager zachtjes wakker maakt. Ive herinnert zich iemand die tegen hem zei: “Wow, weet je wat ik heb gedaan? Ik zette mijn wekker en ik werd wakker gemaakt doordat ik tegen mijn pols werd getikt. Het maakte mijn vrouw of baby niet wakker. Fantastisch toch?”

De Apple Watch krijgt dus een wekker die gebruikmaakt van de zogeheten Taptic Engine, die werkt met haptische feedback. Trillingen om je te wekken. Helemaal nieuw is dat overigens niet, want Fitbit en Pebble gebruikten eenzelfde functie.

Overigens roept dit wel vragen op, want eerder hebben gebruikers (waaronder Tim Cook) gezegd dat de Apple Watch elke nacht aan de oplader moet. Als dat zo is, hoe werkt de wekkerfunctie dan nog?

Lancering in 2015

De eerste Apple Watch verschijnt begin volgend jaar in verschillende uitvoeringen. Apple kondigde de wearable aan op de avond dat het ook de nieuwe iPhones uit de doeken deed. Wanneer de Apple Watch in Nederland uitkomt is nog onbekend.

→ Wil je de Apple Watch kopen? Lees alles wat je moet weten!

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen