Apple Watch-dragers checken vooral het weerbericht

Rutger Otto
26 augustus 2015, 10:24
2 min leestijd
Apple Watch-dragers checken vooral het weerbericht

Welke apps zijn favoriet onder mensen met een Apple Watch? Een nieuw onderzoek wijst uit dat veel mensen het weerbericht bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch weer-apps

Onderzoeksbureau Wristly heeft 1300 Amerikaanse respondenten met een Apple Watch gevraagd naar hun meestgebruikte app. Daar werd de fraaie weer-app Dark Sky als duidelijke favoriet aangewezen. Dark Sky is één van de mooiste apps voor weerberichten en -informatie op iOS en is helaas nog steeds niet in Nederland te downloaden. Ook op de Apple Watch oogt die app mooi en duidelijk, wat veel mensen blijkbaar kunnen waarderen. Wristly merkt overigens op dat Dark Sky niet de enige weer-app was die genoemd werd, ook legio andere apps van dit soort kwamen uit de antwoorden naar boven.

Op de tweede plaats kwam podcast-app Overcast te staan, waarmee je podcasts op je iPhone kunt bedienen. Op drie neemt Fantastical een plekje in. Verder staan in de top tien nog apps als Uber, Instagram en Twitter.

apple watch weer-apps

Geen media-device

Wristly concludeert dat de Apple Watch (nog) geen apparaat is waarop mensen media consumeren. Veel respondenten gebruiken de smartwatch helemaal niet voor muziek of foto’s. Bijna 30 procent van de ondervraagden luistert wel wekelijks naar muziek via de Apple Watch en voor zo’n 16 procent geldt hetzelfde met podcasts. Ongeveer 30 procent gebruikt een bluetooth hoofdtelefoon om geluid via de Watch af te spelen.

Welke apps gebruik jij veel (of zou je gebruiken) op de Watch? Reageer hieronder in de comments!

Apple Music

Naast vragen over de Apple Watch, stelde Wristly de respondenten ook vragen over algemenere Apple-zaken, bijvoorbeeld over de nieuwe muziekdienst. Van de 71 procent met een proefabonnement op Apple Music zegt 55 procent een abonnement te gaan betalen. Slechts 10 procent doet het niet en 35 procent denkt er nog over na. Eind september kan er meer duidelijkheid komen over hoeveel mensen blijven hangen, dan loopt voor velen het proefabonnement af.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen