Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Apple updatet Apple Watch website: deze 3 dingen zijn nieuw

Rutger Otto
27 november 2014, 15:09
3 min leestijd
Apple updatet Apple Watch website: deze 3 dingen zijn nieuw

Apple heeft de microsite rondom Apple Watch vernieuwd. Met nieuwe plaatjes, indelingen én natuurlijk wat nieuwe informatie over Apples eerste smartwatch.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch website

Voorheen bestond de aparte website voor Apple Watch uit slechts één pagina waar alle functionaliteiten werden gepresenteerd. Nu valt er een hoop meer te zien en is de site opgedeeld in verschillende pagina’s, waaronder design, functies en technologie. De Amerikaanse website is nog meer uitgebreid met een ‘Health and Fitness’-pagina en afdelingen voor ‘Timekeeping’ en ‘New Ways to Connect’.

1. TimeKeeping

Apple heeft een uitgebreide pagina over het uurwerk. Zo kun je zien welke wijzerplaten je kan instellen. En dat zijn er een hoop. Apple toont negen variaties, die je ook nog naar gelieve kan aanpassen door bijvoorbeeld alle cijfers van de klok te laten zien, of geen één.

Ook doet Apple uit de doeken wat je zoal op de Apple Watch kan zien. Van een wekker tot een stopwatch, van het weerbericht tot de fase van de maan. In het geval van je agenda laat de Apple Watch niet alleen zien wanneer je ergens moet zijn, maar ook waar je moet zijn. Vervolgens kun je via de Kaarten-app naar je afspraak navigeren.

apple watch

2. New Ways to Connect

Met de Apple Watch moet je volgens Apple op geheel nieuwe wijze met mensen kunnen communiceren. Naast het draaiknopje van de Apple Watch zit nog een andere knop. Als je daarop drukt komen je vrienden met foto en naam in beeld. Tik erop om te bellen of een berichtje te sturen. Maar, zegt Apple, de berichtjes hoeven niet eens woorden te zijn. Je kan gemakkelijk iets krabbelen met je vinger, en met een tik op het scherm laat je anderen weten dat je aan ze denkt (een soort Yo-functie). Het is door met twee vingers te drukken zelfs mogelijk om je hartslag te delen.

Je kan binnenkomende berichten eveneens makkelijk lezen door gewoon je pols op te tillen. Om direct te reageren heb je de mogelijkheid om standaardantwoorden of smileys te selecteren. Zelf kun je ook antwoorden typen en instellen. Daarnaast is het mogelijk om Siri te gebruiken om tekst te dicteren.

apple watch

3. Health & Fitness

“Apple Watch is het meest persoonlijke apparaat dat we ooit maakten”, schrijft Apple. “En er is niets persoonlijker dan je gezondheid.” De wearable gaat dan ook veel gezondheids-functies krijgen. Want ‘actief zijn is belangrijk voor een gezond leven’.

De Apple Watch meet beweging op verschillende manieren. Het telt niet alleen je stappen, ook of je trappen loopt of dat je iets tilt. Met een mooie, simpele grafiek wordt gepresenteerd of je al genoeg hebt bewogen. Zo is er een ring die bijhoudt hoeveel calorieën je hebt verbrand, een ring om aan te tonen hoe actief je die dag bent geweest en een ring die toont hoe vaak je bent gaan staan, zodat je niet de hele dag zit.

Doelen kun je zelf instellen. De Apple Watch maakt gebruik van een accelerometer voor stappen en calorieën, van een hartslagsensor om je hartslag bij te houden én heeft wifi en gps aan boord zodat je bijvoorbeeld kan bijhouden welke afstand je hebt gelopen. Ook presenteert Apple een eigen app die je activiteit bijhoudt, anders dan de Gezondheid-app die veel gegevens uit apps van derde partijen bundelt.

apple watch fit

De Apple Watch

De pagina’s zijn voorzien van nieuwe (bewegende) plaatjes en video’s. Ontdek het zelf op de website van Apple. De Apple Watch komt ergens begin volgend jaar uit, een exacte datum is niet bekend.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen