Apple Watch kan tegen water, maar je moet er niet mee gaan zwemmen

Rutger Otto
10 maart 2015, 14:07
1 min leestijd
Apple Watch kan tegen water, maar je moet er niet mee gaan zwemmen

Tijdens het Spring Forward-event deed Apple een hoop uit de doeken over de Apple Watch, maar één van de vragen die aan het eind van de avond open bleef was: is hij waterbestendig?

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch waterbestendig

Het antwoord is te vinden in de kleine lettertjes op de Apple-website. Daar staat bij de Apple Watch-functies te lezen dat hij waterbestendig is volgens de IPX7-standaard. Dat betekent dat hij niet waterdicht is, maar wel spat- en waterbestendig is.

Je zou er in principe tot een meter mee onder water kunnen tot 30 minuten lang. IPX7 betekent ook dat je er probleemloos mee kunt douchen. Ook als het regent kan het geen kwaad en je handen wassen met de Apple Watch om je pols is eveneens niet erg. Als er meer water bij komt kijken, is het minder verantwoord om de smartwatch om je pols te houden. Zo kun je er bijvoorbeeld niet mee gaan zwemmen. Volgens Apple is het sowieso niet aan te raden om de Apple Watch voor langere tijd helemaal onder te dompelen. Ook de afwas doen met de smartwatch om is dus niet slim.

apple watch sport

De IPX7-standaard geldt voor alle Apple Watch-modellen. Hou er wel rekening mee dat als je kiest voor een leren band, deze niet waterbestendig is. Na een tijdje zal het bandje namelijk een stuk minder mooi ogen.

Apple Watch release

De Apple Watch is vanaf 24 april verkrijgbaar in onder meer Duitsland en de Verenigde Staten. Een Nederlandse releasedatum is nog steeds niet bekend. De prijzen van Apples eerste smartwatch variëren van 399 euro voor het goedkoopste model en 18.000 euro voor het allerduurste exemplaar.

Lees meer over de Apple Watch

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen