Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Tim Cook: ‘De Apple Watch maakt je een minder lui persoon’

Rutger Otto
11 februari 2015, 8:56
2 min leestijd
Tim Cook: ‘De Apple Watch maakt je een minder lui persoon’

De smartwatch van Apple moet gebruikers meer gaan laten bewegen. Elk uur ‘tikt’ de Apple Watch tegen je pols om aan te geven dat je even moet gaan staan of lopen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch waarschuwing

Dat heeft Apple CEO Tim Cook tijdens de Goldman Sachs conferentie gezegd. Volgens Cook is het niet toevallig dat veel werknemers bij Apple op hetzelfde moment omhoog springen tijdens een vergadering: de Apple Watch geeft tien minuten voor het hele uur tikjes tegen de pols, waarmee het aangeeft dat de drager even moet gaan staan.

Dat is belangrijk, zegt Cook. “Veel doktoren noemen zitten de nieuwe vorm van kanker.” Volgens de CEO moet je wel even wennen aan het aansporen van de wearable, maar ‘het is heel goed voor je’.

apple watch april

Nieuw product van Apple

De Apple Watch is het eerste echt nieuwe product van Apple sinds de iPad in 2010 werd getoond. Ook is het het eerste echt nieuwe product dat Apple onder leiding van Tim Cook presenteerde. Cook werd vaak verweten dat hij weinig vernieuwing bij Apple bracht. In 2014 snoerde hij critici de mond door met een Apple Watch én met het mobiele betaalplatform Apple Pay te komen.

Veel mogelijkheden

Volgens Tim Cook werken app-ontwikkelaars momenteel aan enorm veel toepassingen voor de smartwatch, zodat je straks zult zeggen, ‘wow, ik kan hier niet meer zonder’. Hij deelde ook een sneer uit aan slimme horloges die nu al op de markt zijn: “Er zijn al verschillende producten die smartwatches worden genoemd op de markt, maar ik weet niet zeker of je er één zou kunnen noemen”.

Het voornaamste wat de Apple Watch gaat doen volgens Cook, is waar Apple de lat al jaren heeft gelegd, namelijk ‘het veranderen van levens’. “Mensen zullen versteld staan van wat je er allemaal mee kan.”

Lees meer over de Apple Watch

Via: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen