De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apple Watch voorverkoop van start: 6 zaken die je moet weten

Wouter Nijsen
10 april 2015, 8:31
4 min leestijd
Apple Watch voorverkoop van start: 6 zaken die je moet weten

Apple start zometeen om 9.01 uur met de Apple Watch voorverkoop. Overweeg je om de smartwatch te bestellen, dan moet je in ieder geval met deze zes zaken rekening houden. 

Lees verder na de advertentie.

1. Reserveren kan alleen online

Velen hebben er maanden reikhalzend naar uitgekeken en vandaag is het zover: de voorverkoop van de Apple Watch is gestart. Zoals gister bekend werd, is het slimme horloge alleen online te bestellen. Bovendien heb je een reservering nodig, zelfs als je de Watch bij een fysieke Apple Store wilt ophalen.

apple watch

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de Apple Watch nog niet in ons land is te reserveren, maar wel in landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Je hebt een afleveradres in het desbetreffende land nodig om daar bij de Apple Store een bestelling te kunnen plaatsen. De dichtstbijzijnde Apple Stores voor Nederlanders zijn in Oberhausen (Centroallee 147) of in Keulen (Aachener Straße 1253).

2. De prijzen van de Apple Watch

De prijzen van de Apple Watch lopen behoorlijk uiteen, afhankelijk van welk model (Apple Watch, Watch Sport of Watch Edition), de grootte en het bandje dat je kiest. Om hier duidelijkheid in te scheppen, hebben we hieronder de Apple Watch prijzen op een rijtje gezet.

  • Apple Watch (38 millimeter): 649 euro
  • Apple Watch (42 millimeter): 699 euro
  • Apple Watch Sport (38 millimeter): 399 euro
  • Apple Watch Sport (42 millimeter): 449 euro
  • Apple Watch Edition (38 millimeter): 11.000 euro
  • Apple Watch Edition (42 millimeter): 13.000 euro

Wees je er overigens van bewust dat de prijzen mogelijk flink oplopen, wanneer je bijvoorbeeld voor een ander soort polsbandje kiest. De duurste Apple Watch kan in prijs oplopen tot 18.000 euro. Meer informatie vind je op onze Apple Watch kopen pagina.

3. Apple Watch release (in Nederland en België)

Wanneer je de Apple Watch hebt gereserveerd in bijvoorbeeld de Duitse of Britse online Apple Store, kun je het slimme horloge op 24 april verwachten. Het kan echter zijn dat het (veel) langer duurt voordat je de Watch in huis hebt, omdat er verschillende modellen zijn vertraagd. Houd dus goed de levertijd in de gaten wanneer je de bestelling plaatst.

apple watch

De Apple Watch verschijnt op 24 april in negen landen, maar helaas behoren Nederland en België hier niet toe. Het is nog onbekend wanneer we in ons land met de smartwatch aan de slag kunnen. Wel heeft Apple meerdere malen aangegeven te willen zorgen dat de Watch zo snel mogelijk zijn weg vindt naar meer landen. Helaas verwacht het bedrijf beperkte voorraden, waardoor het wel eens lang kan duren voordat de smartwatch hier verkrijgbaar is.

4. Beschikbare apps

Het succes van de Apple Watch valt of staat bij de hoeveelheid beschikbare applicaties. Hier hoef je je echter geen zorgen over te maken, want er het aantal Apple Watch-apps dat tot de App Store is toegelaten, is flink gestegen de afgelopen dagen. Volgens Apple CEO Tim Cook zijn er momenteel al meer dan 1000 applicaties voor het slimme horloge ingediend.

apple watch apps instagram

Veel apps die je kent van de iPhone zullen straks beschikbaar zijn voor de Apple Watch. Zo werd bijvoorbeeld de fijne notitie-app Evernote onlangs bijgewerkt voor het slimme horloge. Ook bekende applicaties als Instagram, Twitter en Wunderlist zijn te gebruiken op de Watch.

5. Accessoires

Net als bij de iPhone en iPad worden er steeds meer accessoires voor de Apple Watch uitgebracht. Zo verscheen enkele dagen geleden de NuDock, een fraaie Apple Watch dock die in één dag zijn investeringsdoel behaalde op crowdfundingsite Indiegogo. Met de NuDock kun je de Apple Watch gemakkelijk opladen, maar ook is er plaats voor bijvoorbeeld een iPhone.

nudock

Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple na de release van de Watch verschillende accessoires voor het slimme horloge in de (online) Apple Store uitbrengt.

6. Eerste reviews gematigd positief

Eerder deze week gingen de eerste Apple Watch reviews van diverse Amerikaanse websites online. De websites hebben de smartwatch al onder handen kunnen nemen en hun oordeel is vooralsnog gematigd positief. Veel recensenten roemen het design van de smartwatch en de potentie ervan, maar zijn niet te spreken over de prestaties, bijvoorbeeld bij het openen van apps.

apple watch voorverkoop

De Apple Watch heeft namelijk de neiging om te haperen en ook de accuduur zou niet best zijn. Anderzijds heeft het apparaat wel veel (fitness)functies, voldoende beschikbare apps en de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren. De tijd moet uitwijzen of het Apple lukt om de prestaties en accuduur te verbeteren.

Ga jij de Apple Watch reserveren? Laat ons weten in de comments waarom (niet)!

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen