Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Wilde Apple Watch voorspelling: ‘100.000 apps bij lancering’

Rutger Otto
25 februari 2015, 10:38
2 min leestijd
Wilde Apple Watch voorspelling: ‘100.000 apps bij lancering’

Analist Trip Chowdhry denkt dat er bij de release van de Apple Watch meteen 100 duizend Apple Watch apps beschikbaar zijn. Een enorm aantal, maar dat getal is volgens hem niet uit de lucht gegrepen.

Lees verder na de advertentie.

Gekke voorspellingen

Chowdhry is analist bij het bedrijf Global Equities Research en staat inmiddels bekend om zijn rare Apple-voorspellingen. In 2013 riep hij nog dat de innovatie bij Apple voorbij is (inmiddels komt de Apple Watch eraan en is Apple Pay een voorzichtig succes in Amerika). Vorig jaar in maart maakte hij een krankzinnig statement dat Apple maar beter snel met de Apple Watch zou komen, omdat het bedrijf anders niet te redden valt:

“Ze hebben nog maar 60 dagen om met iets nieuws te komen, anders verdwijnt het bedrijf. Het zal jaren duren voordat Apples 130 miljard dollar is verdwenen, maar het zal een irrelevant bedrijf worden… als het niet met een iWatch op de proppen komt.”

apple watch

Apple Watch voorspelling

Bijna een jaar later is de Apple Watch nog steeds niet op de markt, maar het gaat beter met Apple dan ooit. Dat hij er structureel naast zit, weerhoudt Chundhry er overigens niet van steeds met nieuwe voorspellingen te komen. Zijn laatste voorspelling is dat Apple bij release van de Apple Watch meteen 100 duizend Apple Watch-apps beschikbaar heeft.

apple watch vernieuwingen

Hij baseert dat aantal op het feit dat hij naar zes Apple WatchKit hackathons is gegaan in de laatste maanden. “Op 10 april 2015 verwachten we honderdduizend Apple Watch apps in de App Store”, schrijft hij. “Momenteel heeft een iPhone gemiddeld 65 apps, wij denken dat de Apple Watch er gemiddeld honderd krijgt.” Toch is 100 duizend apps bij lancering een enorm aantal. Toen de App Store ooit lanceerde, duurde het 16 maanden voordat er honderdduizend apps beschikbaar kwamen. Maar wie weet, tegenwoordig zijn apps meer ingeburgerd.

Naast een app-aantal, doet Chundhry ook een voorspelling voor het aantal verkochte Apple Watches in 2015. Hij denkt dat er 42 miljoen exemplaren verkocht worden. Dat is een stuk terughoudender dan zijn app-voorspelling. De meeste analisten schatten de verkoop in het eerste jaar namelijk tussen de 30 en 60 miljoen. Of Chundhry gelijk krijgt of (weer) te enthousiast is, zal blijken.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu