‘Apple sleutelt aan Apple Watch, overweegt andere materialen’
Gijs Ettes

Apple brengt dit jaar niet alleen een aluminium, metalen en gouden Apple Watch uit, maar ook versies die van andere materialen zijn gemaakt. Dat voorspelt de doorgaans betrouwbare marktanalist Ming-Chi Kuo.

Nieuwe Apple Watch-versies

Ming-Chi Kuo deed in het verleden vaker uitspraken over producten van Apple, die later juist bleken te zijn. Volgens de marktanalist kunnen we in de loop van dit jaar tussen de één en drie nieuwe modellen van de Apple Watch verwachten die voorzien zijn van een frame dat van een ander materiaal is gemaakt dan staal, aluminium of 18-karaats goud. De nieuwe modellen zouden in het vierde kwartaal van 2015 in massaproductie gaan.

Apple Watch-versies

Het is niet bekend welke materialen Apple kiest, maar mogelijk overweegt het bedrijf om duurdere en goedkopere modellen op de markt te brengen. Wellicht zien we in de nabije toekomst een goedkopere Watch met een behuizing van plastic of juist een high-end model van titanium.

Kuo voorspelt overigens dat Apple in de eerste helft zo’n 5 tot 6 miljoen exemplaren van de Apple Watch verkoopt en tussen de 15 en 20 miljoen over heel 2015. Van de maandag aangekondigde nieuwe MacBook worden er volgens Kuo minder dan 500.000 verscheept in de eerste helft van 2015.

Verkrijgbaarheid Apple Watch en MacBook

De Apple Watch, Watch Sport, en Watch Edition zijn vanaf 24 april verkrijgbaar in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië en de VS. De horloges hebben vanafprijzen van respectievelijk 399, 649 en 10.000 euro voor het 38 millimeter-model. Het 42 millimeter-model is duurder en ook voor een alternatief polsbandje moet je meer geld neertellen.

macbook 12 inch

De MacBook komt beschikbaar in drie kleuren die je kent van iOS-apparaten: spacegrijs, goud en zilver. Het apparaat gaat 1449 euro kosten voor het 256GB-model en 1799 euro voor de 512GB-variant en is vanaf 10 april te koop.

Opinie: wat Apple van plan is met de nieuwe MacBook.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.