‘Apple Watch-verkoop daalt flink, nieuw S-model in september’

Wouter Nijsen
11 april 2016, 14:32
1 min leestijd
‘Apple Watch-verkoop daalt flink, nieuw S-model in september’

Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo worden er dit jaar veel minder Apple Watches verkocht dan in 2015. De analist doet ook uitspraken over een nieuw S-model.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch verkopen

9to5Mac meldt dat er dit jaar naar verwachting 25 procent minder exemplaren van de Apple Watch worden verkocht. Waar er vorig jaar circa 10,6 smartwatches over de (digitale) toonbank gingen, ligt het aantal in 2016 op minder dan 7,5 miljoen. Dit zou betekenen dat er dit jaar in twaalf maanden tijd net zoveel Watches worden verkocht als in 2015 in acht maanden.

apple watch linkshandig

Volgens Ming-Chi Kuo zijn de dalende Apple Watch verkopen te wijten aan de opkomende smartwatchmarkt. Ook geeft Kuo aan dat het nog ontbreekt aan killer apps voor de smartwatch, die daarom nog functionaliteit mist. Ook de mindere accuduur en het feit dat de Watch erg afhankelijk is van de gekoppelde iPhone, zouden voor veel consumenten een reden zijn om het slimme horloge niet te kopen.

KGI Securities, het bedrijf waarvoor Ming-Chi Kuo werkt, verwacht dat Apple in het derde kwartaal van 2016 begint met de massaproductie van een nieuwe Apple Watch. Het zou gaan om een S-model, dat hetzelfde design heeft als de huidige Apple Watch, maar wel een stukje dunner is. Mogelijk wordt de nieuwe smartwatch tegelijk met de iPhone 7 gepresenteerd. De verwachting is dat deze iPhone tijdens een event in september wordt onthuld.

Het bericht ligt in lijn met een gerucht dat vorige week verscheen. Apple-analist Brian White stelde toen dat de Apple Watch 20 tot 40 procent dunner wordt. Het slimme horloge zou rond september te koop zijn, de huidige Watch werd in april van 2015 uitgebracht.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Categorie: Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen