‘Apple Watch verkoop bereikt nieuw hoogtepunt, marktaandeel stijgt flink’

Lars Paijmans
2 februari 2017, 12:01
2 min leestijd
‘Apple Watch verkoop bereikt nieuw hoogtepunt, marktaandeel stijgt flink’

Omdat Apple nog steeds niet wil zeggen hoeveel Apple Watch-exemplaren er verkocht zijn, deed dit bureau zelf een onderzoek. Wat blijkt: de Watch had een uitstekend laatste kwartaal van 2016.

Lees verder na de advertentie.

Eind 2016 was een Apple Watch verkoopsucces

Als het over de Apple Watch gaat, duurt het vaak niet lang tot iemand het een gefaald product noemt. De accuduur is te kort, je ziet er nooit iemand mee lopen en het apparaat zou teveel van de iPhone afhankelijk zijn.

Apple Watch verkoopsucces

Toch klonk CEO Tim Cook eind dit jaar opvallend optimistisch over de verkoopcijfers van de Apple Watch. Hij omschreef het slimme horloge als het kerstcadeau van het jaar, en nu we de deze nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Strategy Analytics hebben ingezien, kunnen we hem geen ongelijk geven.

Volgens het onderzoek heeft Apple 63 procent van de volledige smartwatchmarkt in handen. Samsung staat op de tweede plek met een aandeel van 9,8 procent. Dit komt neer op zo’n 5,2 miljoen verkochte Apple Watches in het laatste kwartaal van 2016, iets meer dan de 5,1 miljoen in 2015. Bij Samsung daalde het aantal verkochte smartwatches juist met 38 procent.

Een populair kerstcadeau

“De vraag voor de Apple Watch Series 2 als kerstcadeau was opvallend hoog”, zo benadrukt Cliff Raskind van Strategy Analytics. Tijdens de onthulling van de kwartaalcijfers kwam dit ook terug. Tim Cook zei meerdere malen dat de Apple Watch zo succesvol was dit najaar, dat ze er niet genoeg konden produceren om aan de vraag te voldoen.

Het probleem is alleen dat Apple nog steeds niet de exacte verkoopcijfers van de Watch bekendmaakt. In tegenstelling tot de iPhone en iPad valt de Watch in de categorie met ‘overige producten’, samen met de Apple TV en AirPods. Daarom zijn we overgeleverd aan externe onderzoekbureaus om de verkoop in kaart te brengen.

Lees ook: Apples Q1 kwartaalcijfers, 4 dingen die je moet weten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen