‘1 miljoen Apple Watches besteld in de Verenigde Staten’

Rutger Otto
13 april 2015, 9:05
2 min leestijd
‘1 miljoen Apple Watches besteld in de Verenigde Staten’

Apple heeft op 10 april al ongeveer een miljoen pre-orders van de Apple Watch gehad in Amerika. Het Sport-model is het meest populair onder kopers.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch verkoopcijfers

apple watch laboratoriun

Apple heeft zelf niets over de verkoopcijfers naar buiten gebracht, deze zijn afkomstig van Slice Intelligence, een bedrijf dat zich bezighoudt met het analyseren van verkoopdata. De pre-orders werden geschat op 957.000 stuks in de Verenigde Staten op 10 april, toen de wearable beschikbaar kwam voor bestelling.

Het meest populair is de Apple Watch Sport. Bijna tweederde van de bestellingen was zo’n model, dat begint bij een prijs van 399 euro. De stalen Apple Watch was goed voor eenderde van de verkopen. Van de gouden Edition werden er zo weinig besteld, dat hij niet in het overzicht van Slice Intelligence voorkomt.

Populaire modellen en bandjes

De meest verkochte modellen van de Apple Watch (71 procent) waren met een 42mm-behuizing. Zo’n 40 procent van de pre-orders was voor de Apple Watch Sport met spacegrijs aluminium, gevolgd door de zilveren stalen Apple Watch (34 procent), de zilveren aluminium Apple Watch Sport (23 procent) en de zwarte stalen Apple Watch op drie procent.

Van de bandjes is de zwarte Sport Band het meest populair, gevolgd door de Milanese loop. Verder deden ook de schakelarmband, de zwarte leren band en de witte Sport Band het goed.

apple watch verkoopcijfers

Geen Europese cijfers

Slice Intelligence baseert de uitkomsten op digitale bonnetjes van ruim negenduizend kopers. De verkoopcijfers zouden niet representatief zijn voor de andere acht landen waar de Apple Watch in de verkoop is gegaan, omdat er veel variatie verwacht wordt in de verkochte modellen in verschillende landen. Zo moet de Edition het veel beter gaan doen in China dan in andere landen.

De Apple Watch is momenteel naast in de VS ook te bestellen in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Wil je een Apple Watch aanschaffen, let dan op deze 6 dingen.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen