3 manieren waarop de Apple Watch verkocht gaat worden

Rutger Otto
30 maart 2015, 9:16
3 min leestijd
3 manieren waarop de Apple Watch verkocht gaat worden

Een Apple Watch kopen is andere koek dan het aanschaffen van een nieuwe iPhone. De Watch is namelijk ook een luxe-accessoire. Apple biedt meerdere manieren om een smartwatch te kopen, wij zetten het op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

1. De Apple Watch en Apple Watch Sport

Het was al bekend dat klanten van Apple straks een afspraak kunnen maken om uitleg over de Apple Watch te krijgen en modellen om hun pols te proberen. Deze afspraken kun je van tevoren online inboeken, maar je kan ook op de gok de Apple Store inlopen. Je komt dan in een wachtrij te staan, als je aan de beurt bent, krijg je een notificatie op je telefoon. Je kan dus ondertussen nog even wat anders gaan doen.

apple watch verkoop

Bij een speciale tafel kan de klant uit verschillende Apple Watch-modellen exemplaren kiezen, zo meldt 9to5Mac. De Apple-medewerker loopt dan samen met de klant door de belangrijkste functies van het apparaat, terwijl hij om de pols gepast wordt.

Na het uitkiezen van een mooie Apple Watch is het meteen mogelijk om er één aan te schaffen; met of zonder accessoires, zoals bandjes of bluetooth koptelefoon. Weet je al van tevoren welke Apple Watch je wil hebben, dan kun je de hele uitleg- en probeersessie ook overslaan en direct een exemplaar kopen.

2. Edition-kopers zijn VIP

Apple heeft een team van verkoop- en marketingexperts van Yves St. Laurent, Louis Vuitton en Burberry ingehuurd om een speciale koopervaring te creëren voor de kopers van een 18-karaats gouden Apple Watch Edition. De ervaring moet ‘zeer persoonlijk, elegant en doelbewust’ zijn. De klant hoeft bijvoorbeeld niet in de rij te staan voor een afspraak, maar wordt meteen door een expert onder zijn hoede genomen.

De afspraak duurt langer dan die van goedkopere Apple Watches. Met de Edition kun je een uur lang doorbrengen met de medewerker van Apple, in plaats van 15 minuten. In dat uur heb je onder meer een halfuur de tijd om de gouden Apple Watch te proberen.

apple watch uitgelicht

Het uitproberen van een Edition gaat gepaard met de nodige beveiliging. De klant kan maximaal twee gouden Watches tegelijk testen. Wil hij het model vergelijken met bijvoorbeeld een stalen Apple Watch, dan moet de expert een andere Apple-medewerker oproepen om een stalen versie te brengen.

De gouden Apple Watch kost vanaf 11.000 euro. Aanvankelijk zal hij alleen verkrijgbaar zijn in ‘de grootste potentiële afzetmarkt’, al is onduidelijk waar dat precies zal zijn. Later komt de Edition ook naar andere landen.

3. Virtuele Apple Watch verkoop

Apple zou ook met manieren komen waarop je een stalen en gouden Apple Watch online kan kopen. Volgens 9to5Mac kunnen klanten de Apple Watch of Apple Watch Edition ‘virtueel uitproberen’. Het is dan mogelijk te videochatten met een Apple-medewerker die verschillende modellen om zijn pols doet, met verschillende bandcombinaties. Voor kopers van een gouden model zal dat weer een stukje persoonlijker en uitgebreider zijn.

Daarnaast worden klanten virtueel geholpen bij het instellen van de Watch en de bijhorende iPhone-app, het koppelen van de Apple Watch via bluetooth en het installeren van Apple Watch apps.

apple goud

Apple Watch kopen

Een Apple Watch kopen is in Nederland voorlopig nog niet mogelijk. Op 24 april verkopen enkele landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, de Apple Watch. Vanaf 10 april zijn hiervoor bestellingen te plaatsen. De verkoop wordt de komende maanden uitgebreid naar meerdere landen. Meestal zit Nederland in de tweede lichting van verkooppunten.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen