Apple Watch op 26 juni naar meer landen, maar nog niet naar Nederland

Wouter Nijsen
4 juni 2015, 15:18
1 min leestijd
Apple Watch op 26 juni naar meer landen, maar nog niet naar Nederland

De Apple Watch is vanaf vrijdag 26 juni in zeven nieuwe landen beschikbaar. Helaas komt de smartwatch dan nog niet naar Nederland en België, en blijft het onduidelijk wanneer wél.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch verkoop in tweede groep landen

Apple maakt op haar website bekend dat de Apple Watch op 26 juni naar zeven landen komt. De verkoop start dan in Italië, Mexico, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland en Taiwan. Het apparaatje zal daar via de fysieke en online Apple Store en enkele Apple-retailers worden verkocht. Apple maakt ook bekend dat het enkele modellen in de Apple Store gaat verkopen. Dat moet binnen enkele weken gebeuren in onder andere de Verenigde Staten.

apple watch-bandjes

Nederland en België behoren dus helaas niet tot de tweede groep landen waar de Apple Watch wordt uitgebracht. Dat is toch enigszins opvallend, omdat ons land in het verleden wel bij de tweede groep hoorde. Verder is het nog onduidelijk wanneer de smartwatch wél in ons land en België verkocht gaat worden. Het is momenteel al wel mogelijk om de smartwatch in Duitsland of het Verenigd Koninkrijk te bestellen.

Meer over de Apple Watch

Waarom de Apple Watch release in Nederland en België zo lang op zich laat wachten, is onbekend. Mogelijk heeft het te maken met productieproblemen, of het kan zijn dat de voorraad van Apple simpelweg te beperkt is. Dat zorgt ervoor dat het bedrijf uit Cupertino maar een klein aantal landen van voldoende exemplaren kan voorzien.

Wellicht krijgen we volgende week maandag, wanneer het WWDC 2015 plaatsvindt, meer te horen over de release van de Apple Watch in andere landen. Op datzelfde evenement toont Apple hoogstwaarschijnlijk ook iOS 9, OS X 10.11, haar nieuwe muziekdienst en vernieuwingen voor HomeKit.

Lees het laatste Apple Watch-nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen