‘Apple Watch verkoop kakt flink in’

Rutger Otto
8 juli 2015, 8:57
2 min leestijd
‘Apple Watch verkoop kakt flink in’

De Amerikaanse verkoop van Apple Watches zou sinds de pre-orders in april enorm zijn gekelderd. Van de gouden Apple Watch Edition zijn er ‘slechts’ tweeduizend verkocht.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch verkoop gedaald

Dat schrijft althans Slice Intelligence, het bedrijf dat digitale aankoopbonnetjes mag inzien van miljoenen Amerikanen. Volgens het bedrijf is de verkoop met 90 procent gedaald sinds 10 april, de dag dat de pre-orders live gingen. Toen werd in de verkoop een piek gehaald, daarna zijn er steeds minder Apple Watches verkocht.

De cijfers van Slice Intelligence tonen dat de dalende verkoop vooral in juni aan de orde was. Waar in mei elke dag nog zo’n 20.000 Apple Watches werden verkocht, daalde het aantal in juni onder de tienduizend. Eerder meldde Slice al dat bijna een miljoen klanten de Watch bestelden op de eerste dag. In de eerste week zou Apple 1,5 miljoen Apple Watches hebben verkocht in Amerika, wat in de (ietwat bedrieglijke) grafiek neer komt op 200.000 stuks per dag.

Van alle Apple Watch-verkopen zou het Sport-model het populairst zijn. Deze is van alle versies het meest verkocht. Daarna komen de stalen Apple Watches en van de gouden varianten zijn er volgens Slice minder dan 2.000 verkocht in de Verenigde Staten.

apple watch verkoop gedaald

Niet helemaal duidelijk

Toch houden we nog een slag om de arm wat betreft de ‘keldering’ van Apple Watches. Zoals gezegd meet Slice Intelligence alleen digitale verkopen, waardoor het beeld van het bedrijf niet compleet is. Zo is de Apple Watch sinds 26 juni ook in fysieke Amerikaanse winkels van Apple te koop, maar deze verkopen kan Slice niet meten. Ook heeft het bedrijf geen inzicht in factoren als demografische spreiding.

Apple zelf heeft nog geen verkoopcijfers rond de Apple Watch vrijgegeven. Later deze maand publiceert het bedrijf van Tim Cook de kwartaalcijfers, dan weten we waarschijnlijk meer. Vanaf volgende week (17 juli) is de Apple Watch ook in Nederland te koop. De goedkoopste Apple Watch Sport kost 420 euro.

Het laatste Apple Watch nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen