Apple Watch kan binnenkort zelfstandig updaten, laat je standaard-apps verwijderen

Michel van 't Klaphek
19 juni 2019, 9:21
2 min leestijd
Apple Watch kan binnenkort zelfstandig updaten, laat je standaard-apps verwijderen

De Apple Watch wordt een stuk zelfstandiger. Binnenkort kan het slimme horloge watchOS-updates binnenhalen zonder iPhone, maar er zit wel een addertje onder het gras.

Apple Watch updaten kan binnenkort zonder iPhone

Dat blijkt uit de eerste testversie van watchOS 6, die momenteel alleen voor ontwikkelaars beschikbaar is. De Apple Watch kan straks updaten zonder iPhone. De nieuwe optie zit verscholen in het instellingenmenu, onder ‘Algemeen’.

watchos-6-updaten-zelfstandig

watchOS 6 voegt hier een kopje ‘Software-updates’ aan toe, waardoor je alleen een wifi-verbinding en volle accu nodig hebt om nieuwe software binnen te halen. Het werkt hetzelfde als op de iPhone, waarbij de Watch automatisch op zoek gaat naar de meest recente versie van watchOS en deze vervolgens downloadt.

Er is echter nog één maar. Bij het downloaden moet je de voorwaarden van de nieuwe softwareversie op je iPhone lezen en goedkeuren. Het lijkt er wel op dat Apple deze eis bij de definitieve release van watchOS 6 schrapt. Momenteel moet je de Watch nog updaten via de speciale app op je iPhone.

Lees ook: Zo maakt watchOS 6 veilig inloggen met je Apple ID makkelijker

Apple Watch wordt zelfstandig

Apples slimme horloge komt steeds meer los te staan van de iPhone. Zo voegt watchOS 6 een speciale App Store voor de Watch toe, waardoor je niet langer op je telefoon naar applicaties hoeft te zoeken. Straks doe je dit gewoon op je horloge.

Het lijkt erop dat je dankzij deze eigen App Store straks ook standaard watchOS-apps kan verwijderen, en eventueel later weer downloaden. Zo kun je ruimte maken op je Watch-scherm door complicaties te verwijderen die je nooit gebruikt. Denk dan aan apps als Ademhaling of Alarm, maar ook aan de ECG-app of Walkie-Talkie.

watchOS 6

Daarnaast hoef je niet langer een ‘companion’-app op je iPhone te installeren, maar kun je onafhankelijke apps op de Apple Watch installeren. Verder legt watchOS 6 veel nadruk op gezondheid, net als iOS 13. Apple Watches krijgen straks onder meer een menstruatietracker en ingebouwde decibelmeter om gehoorschade te voorkomen.

watchOS 6 komt in september uit voor alle Apple Watches. Voorafgaand verschijnt eind juni of begin juli een bèta voor publieke testers, zodat je als eerste met de nieuwste software aan de slag kan. Neem een kijkje in ons watchOS 6-overzicht voor alle nieuwe functies.

Lees meer over watchOS 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday