‘Apple werkt aan grote updates voor Apple Watch en Apple TV’
Wouter Nijsen

Apple zou werken aan een flinke update voor Watch OS, het besturingssysteem van de Apple Watch. Ook lijkt een update voor de Apple TV aanstaande te zijn.

Grote Apple Watch update

Dat melden anonieme bronnen tegenover 9to5Mac. Apple zou volgens de bron bezig zijn met een flinke update voor het besturingssysteem van de Apple Watch. De smartwatch draait momenteel op versie 1.0 van WatchOS, maar een nieuwe versie zou de beveiliging, connectiviteit met andere Apple-apparaten, wifi-mogelijkheden en integratie met apps van derden verbeteren.

Ook zou er druk gewerkt worden aan een nieuwe functie genaamd ‘Find My Watch’. Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk hun Apple Watch opsporen, wanneer ze ‘m kwijt zijn. Find My Watch zou erg lijken op de soortgelijke iPhone-functie en werken via iCloud. Momenteel is het al wel mogelijk om met de Apple Watch een kwijtgeraakte iPhone te vinden.

Apple Watch update

Find My Watch maakt onderdeel uit van het zogenoemde ‘Smart Leasing’. Deze functie zou ook de gezondheid- en fitnessmogelijkheden van de Apple Watch uitbreiden. Zo geeft de smartwatch aan wanneer een gebruiker een onregelmatige hartslag heeft. Of Smart Leashing daadwerkelijk beschikbaar wordt gemaakt, is nog onduidelijk.

Tot slot zou de Apple Watch update de werking met applicaties van derden moeten verbeteren, door ‘Complications’ te introduceren. Complications zijn kleine widgets die informatie als het batterijpercentage, alarmen en agenda-afspraken tonen. Ook Twitter zou hiermee moeten werken.

Update voor de Apple TV

Ook vertellen de bronnen meer over de nieuwe versie van de Apple TV. Zo zou de Apple Watch beter moeten samenwerken met het apparaat en Siri geïntegreerd worden. Naar verluidt komt er ook een sdk voor ontwikkelaars beschikbaar, waardoor applicaties van derden mogelijk worden.

nieuwe apple tv

Het is nog onbekend wanneer de grote updates voor de Apple Watch en Apple TV beschikbaar worden gemaakt. Wel is het aannemelijk dat Apple hier op het WWDC, dat dit jaar op 8 juni plaatsvindt, meer over vertelt.

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.