Apple Watch Ultra 3 komt tóch dit jaar (maar met welke functies?)

Yannick Chalkiopoulos
2 mei 2024, 9:16
3 min leestijd
Apple Watch Ultra 3 komt tóch dit jaar (maar met welke functies?)

De Apple Watch Ultra 3 komt volgens geruchten toch dit jaar, maar valt waarschijnlijk erg tegen. De smartwatch krijgt naar verluidt vrijwel geen nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Ultra 3 komt eraan

Apple heeft in 2022 de eerste Apple Watch Ultra uitgebracht en vorig jaar verscheen de tweede generatie al. De geavanceerde smartwatch is vooral bedoeld voor sporters, met functies als bergbeklimmen en diepzeeduiken. Het leek erop dat de Apple Watch Ultra 3 niet dit jaar zou komen, maar geruchten voorspellen nu dat we de smartwatch toch in 2024 kunnen verwachten.

Lees ook: Apple Watch Series 9 of Apple Watch Ultra 2: is het prijsverschil het waard?

Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-kenner Ming-Chi Kuo is Apple van plan om de Apple Watch Ultra 3 dit jaar uit te brengen. De Apple Watch verschijnt vermoedelijk in september, als ook de iPhone 16 wordt aangekondigd. Daarnaast zien we dit jaar mogelijk ook een nieuwe Apple Watch SE én de Apple Watch X. Toch is Kuo weinig enthousiast over de derde generatie Apple Watch Ultra, want het gaat volgens hem om een hele kleine update.

Apple Watch ultra 2

Weinig nieuwe functies

Als we Kuo moeten geloven, is Apple van plan om vrijwel geen veranderingen door te voeren in de hardware bij de Apple Watch Ultra 3. Hij noemt daarbij niet welke aanpassingen we wel kunnen verwachten, dus mogelijk gaat het alleen om een nieuwe kleur. Het was bij de Apple Watch Ultra 2 al de verwachting dat Apple ook een zwarte titanium versie zou uitbrengen, maar die kwam er uiteindelijk nooit.

In plaats daarvan kreeg het scherm van de tweede generatie Ultra een hogere piekhelderheid en de nieuwe S9-chip. Dit waren erg kleine veranderingen, zeker omdat de processor van de Apple Watch al jaren vrijwel hetzelfde is. Bij de Apple Watch Ultra 3 lijkt dat dus opnieuw het geval te zijn. Mogelijk voegt Apple wel functies toe om slaapapneu te ontdekken en om je bloeddruk te meten met de smartwatch.

Apple Watch verbod

Drie nieuwe Apple Watches in 2024

Dat Apple heeft besloten om toch een nieuwe generatie van de Ultra uit te brengen betekent dat we dit jaar maar liefst drie nieuwe Apple Watches zullen zien. Eens in de twee jaar krijgt de Apple Watch SE een update, waarbij dit jaar de Apple Watch SE 2024 wordt verwacht. Het is nog onbekend welke functies er naar de smartwatch komen, maar de SE wordt in ieder geval een stuk goedkoper dan de Apple Watch Ultra 3.

Lees ook: Apple Watch Ultra 2 review: zo bevalt hij na zes maanden

Alle ogen zijn dit jaar gericht op de ‘normale’ Apple Watch, want daarvan verschijnt in 2024 de tiende generatie. Het is de verwachting dat Apple grote veranderingen doorvoert, zoals we ook zagen bij de iPhone X. Bij de Apple Watch X zien we naar verluidt een compleet nieuw design, aangepaste magnetische bandjes en een sterk verbeterde batterij. Benieuwd naar de smartwatch? Lees dan hier alvast alles over de Apple Watch X!

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch SE
Apple Watch SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu