Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

‘Tijd op de Apple Watch vier keer nauwkeuriger dan op iPhone’

Rutger Otto
31 december 2015, 10:54
2 min leestijd
‘Tijd op de Apple Watch vier keer nauwkeuriger dan op iPhone’

De Apple Watch is voor veel zaken te gebruiken, maar uiteindelijk kun je er ook gewoon de tijd mee checken. En dat doet de wearable extreem precies, zo zegt Apple-topman Kevin Lynch.

Lees verder na de advertentie.

Nauwkeurige Apple Watch tijd

Veel apparaten lopen nét niet op tijd en als we vanavond aftellen naar het nieuwe jaar, komen we niet met z’n allen op precies dezelfde seconde uit. De vraag is maar of je dat erg moet vinden, maar met de Apple Watch heb je in elk geval altijd exact de juiste tijd.

“Nu het nieuwe jaar eraan komt, zullen mensen met een Apple Watch de meest accurate tijd in de kamer hebben”, zegt Kevin Lynch, die bij Apple vicepresident van Technologie is. “Er kan geen discussie meer over bestaan wanneer het precies twaalf uur is.” Volgens Lynch kun je meerdere Apple Watches naast elkaar leggen en zien dat de wijzers precies gelijk lopen, zo schrijft Mashable.

Ook vergelijkt Lynch de nauwkeurigheid van de Apple Watch-tijd met de iPhone. Volgens hem is de wearable maar liefst vier keer nauwkeuriger. “We hebben echt aandacht besteed aan de precisie van het apparaat.” Apple heeft dat onder meer getest door hoge snelheid-camera’s op de horloges te zetten. Zo kon het bedrijf frame na frame bekijken of er geen vertraging optrad.

Apple Watch gebruik

Verschil minimaal

Toch zal het in de praktijk niet heel veel schelen met de iPhone. En voor veel mensen maakt het niet eens uit. Zij willen gewoon zien hoe laat het ongeveer is. Veel tijden worden toch al afgerond per vijf minuten. Zo wordt ‘twee voor half elf’ al snel ‘half elf’.

De Apple Watch is één van de belangrijkste apparaten die Apple dit jaar heeft uitgebracht. Het is de eerste smartwatch die het bedrijf heeft gemaakt. Een paar maanden na de release werd het apparaat geüpdatet naar een nieuw besturingssysteem, watchOS 2, waarmee de wearable bijvoorbeeld sneller werd.

Lees meer over Apple Watch

Bron: Mashable
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen