Theater Mode is een uitkomst voor bioscoopbezoekers met een Apple Watch

Lars Paijmans
25 januari 2017, 9:28
1 min leestijd
Theater Mode is een uitkomst voor bioscoopbezoekers met een Apple Watch

Iedereen die een Apple Watch in de bioscoop aan heeft gehad, weet hoe irritant het felverlichte scherm kan zijn tijdens de film. Apple erkent dit, en schakelt met de Apple Watch Theater Mode je display tijdelijk uit.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Theater Mode onthuld met watchOS 3.2

Een paar weken geleden dook het eerste gerucht op over de Theater Mode, destijds nog een nieuwe functie voor iOS 10.3 genoemd. Nu blijkt dat Apple deze bioscoopfunctie op de Apple Watch uitbrengt, wat bij nader inzien natuurlijk een stuk logischer is.

Apple Watch Theater Mode

Zodra watchOS 3.2 (de eerstvolgende update) beschikbaar komt, kun je met de Apple Watch Theater Mode snel het geluid uitschakelen van de Watch en licht het scherm niet meer op als je jouw pols draait (Raise to Wake). Handig, want zo activeer je het scherm niet als je tijdens de film een handje popcorn wilt pakken.

Alle notificaties worden in deze modus nog wel doorgegeven via haptic feedback. Zo voel je door een subtiele tik op je pols dat iemand je een bericht stuurt, en kun je vervolgens zelf beslissen of je hier naar wilt kijken. Door de Digitale Kroon in te drukken of door op het display te tikken activeer je het Watch-display weer.

SiriKit voor de Apple Watch

Naast Theater Mode voegt watchOS 3.2 ook SiriKit toe aan de Apple Watch. Een belangrijke update die al sinds iOS 10 op de iPhone beschikbaar is. Hiermee kunnen ontwikkelaars ondersteuning voor Siri inbouwen in hun apps, zodat je bijvoorbeeld een WhatsApp-bericht met je stem kunt sturen. De eerste watchOS 3.2 bèta kan ieder moment verschijnen, maar het zal waarschijnlijk nog een paar weken duren voordat de update voor iedereen beschikbaar wordt gesteld. Zodra we hier meer over weten, lees je het uiteraard hier.

Lees het laatste nieuws over watchOS 3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu