‘Apple Watch-eigenaren zijn blij met hun smartwatch’

Rutger Otto
21 juli 2015, 10:37
2 min leestijd
‘Apple Watch-eigenaren zijn blij met hun smartwatch’

In reviews haalt de Apple Watch nog geen topscores, maar gebruikers die honderden euro’s voor de smartwatch hebben neergeteld zeggen er wel degelijk blij mee te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch tevredenheid

Een onderzoek van Wristly toont dat maar liefst 97 procent van de ondervraagden met een Apple Watch tevreden zijn over de wearable. Daarmee ligt het tevredenheidspercentage boven dat van de iPhone, toen die in 2007 werd geïntroduceerd. Dat toestel scoorde toen 92 procent. De iPad haalde in 2010 nog 91 procent. Het onderzoek bestond uit (slechts) 800 deelnemers.

Analist Ben Banjarin werkte samen met Wristly aan het rapport. Naast de enquete sprak hij nog eens 14 mensen persoonlijk over hun ervaringen met de Apple Watch. “Ik zag een patroon ontstaan”, zegt hij. “Mensen die in tech-land werken of early adopters die iets meer over tech en techproducten die ze kopen nadenken, zijn veel kritischer over de Watch dan meer doorsnee consumenten.”

apple watch tevredenheid

Waarde en minpunten

Van alle respondenten gaf 73 procent van de mensen die niet in tech werkten aan ‘zeer tevreden’ te zijn. Voor ‘tech-insiders’ ligt dat percentage op 63 procent en bij ontwikkelaars ligt het op 43 procent. Interessant genoeg vindt 73 procent dat de Apple Watch zijn prijs waard is. 14 procent vindt zelfs dat hij meer waard is en 12 procent vindt hem te duur. Daarbij moet gezegd dat vooral eigenaren van een stalen Watch in zijn waarde geloven.

Hoewel design en kwaliteit goed scoren bij gebruikers, zijn mensen minder blij met prestaties en de batterij. Ook gebruikersgemak zou volgens de respondenten iets beter kunnen, al waren vrouwen meer tevreden dan mannen.

Kwartaalcijfers van Apple

We weten tot nu toe niet of er veel Apple Watches verkocht zijn. Vanavond maakt Apple zijn verkoopcijfers van het afgelopen kwartaal bekend. Dan hebben we voor de eerste keer officiële verkoopcijfers van de smartwatch. Ook zal Apple aandacht besteden aan de verkoop van iPhones, iPads en Macs.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen