Apple Watch werkt minder goed bij getatoeëerde polsen

Rutger Otto
29 april 2015, 10:55
2 min leestijd
Apple Watch werkt minder goed bij getatoeëerde polsen

Enkele mensen met een getatoeëerde pols klagen op Twitter en Reddit dat de hartslagmeter van de Apple Watch niet goed werkt door de inkt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch tattoo problemen

Door tatoeages zou de Apple Watch niet alleen incorrecte hartslagmetingen doen, maar soms ook de verbinding met de iPhone verliezen. Dat zou kunnen omdat de Apple Watch de connectie automatisch verbreekt als er geen pols wordt geregistreerd. Vooral met donkere inkt zou de Apple Watch moeite hebben om de pols te vinden, mensen met lichtere tattoos lijken minder last te ondervinden.

Dat de hartslagmeter wellicht niet goed werkt is ook te verklaren. Apple Watch meet de hartslag door met groene ledlampjes op je pols te schijnen. Omdat bloed rood is, wordt groen licht geabsorbeerd. Op die manier registreert de Apple Watch de bloedstroom en kan het de hartslag meten.

Met een tatoeage op de pols kan het licht van de Apple Watch minder goed worden geabsorbeerd, omdat de inkt het licht waarschijnlijk weerkaatst. Overigens: mensen met natuurlijk pigmentie zullen geen last hebben van een lichtblokkade zoals kunstmatig pigment (van een tattoo) dat wel heeft.

Hartslagmeter

Op de website van Apple staat dat de hartslagmeter bij sommige mensen minder goed werkt, al staat er geen specifieke reden bij. Wel geeft het bedrijf tips om de hartslag zo goed mogelijk te meten, zoals de Watch goed strak (maar niet té) rond de pols dragen. Ook werkt het beter bij ritmische bewegingen dan bij explosieve sporten als tennis.

Lees het artikel: Zo werkt de hartslagmeter van de Apple Watch

Proberenapple watch hartslagmeter k

Niet iedereen heeft dus last van moeilijkheden wat betreft tatoeages en de Apple Watch. Het verstandigst is om de Apple Watch eerst even te testen om te zien of je er last van hebt. Anders kun je ook de polsdetectie uitzetten, waarmee je zorgt dat de Apple Watch gewoon blijft werken zonder dat hij je pols moet detecteren.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen