Het zijn weer iDays bij Amac! De grootste Apple sale van Nederland.

5 redenen waarom de Apple Watch een succes wordt

Wouter Nijsen
11 september 2014, 19:07
4 min leestijd
5 redenen waarom de Apple Watch een succes wordt

Afgelopen dinsdagavond werd gelijktijdig met de nieuwe iPhone ook Apple’s eerste smartwatch onthuld: de Apple Watch. Het aanwezige publiek was laaiend enthousiast en er zijn al veel mensen die niet kunnen wachten om met het slimme horloge aan de slag te gaan. Ook wij zijn positief en wel om deze 5 redenen.

Lees verder na de advertentie.

1. Verschillende modellen: voor ieder wat wils

Apple Watch succesvol

Op de Keynote maakte Apple bekend dat de Apple Watch in twee maten komt: klein (38mm) en groot (42mm). Hier blijft het echter niet bij, want het slimme horloge wordt ook in verschillende edities, bandjes en kleuren uitgebracht. De keuze van Apple om voor zoveel verschillende variaties te kiezen is logisch. Een smartwatch is iets persoonlijks en niet iedereen wilt met dezelfde Apple Watch rondlopen. Bovendien zien veel consumenten een horloge als een modeaccessoire en daar speelt het bedrijf handig op in met de gouden Watch Edition. Ook is er een vrij basic variant van roestvrij staal en een sporteditie met een rubberen polsband. Voor ieder wat wils dus.

2. Innovatieve bediening

Apple Watch succesvol

De meeste bestaande smartwatches bedien je door op het kleine touchscreen te drukken, wat een behoorlijke precisie vereist. Bij de zoektocht naar een nieuwe manier om je door de user-interface te navigeren, kwam Apple uit bij de zogenoemde ‘Digital Crown’. Dit is een draaiknopje dat zich aan de zijkant van de Watch bevindt en een simpelere, innovatievere manier biedt om een smartwatch te gebruiken. Je hoef niet per se het touchscreen aan te raken en het schermpje kan volledig gebruikt worden om informatie te tonen.

3. Siri en contactloos betalen

apple watch 11

De Apple Watch krijgt een aantal unieke features die we niet vaak eerder gezien hebben op een smartwatch. Door de implementatie van Siri, de digitale spraakassistent van Apple, is het mogelijk om tegen de Watch te praten en zo informatie op te vragen. Siri is in staat om middels bewegingssensoren te meten dat je bijvoorbeeld begint met hardlopen. Vervolgens wordt een fitness-app gestart.

Een andere grote feature van de Apple Watch is de integratie van Apple’s nieuwe betalingssysteem Apple Pay. Hiermee wordt het straks mogelijk om contactloos te betalen met je smartwatch en hoef je slechts de slimme horloge voor de NFC-reader te houden om een betaling succesvol te laten verlopen. Apple Pay verschijnt ook in Nederland, maar onduidelijk is wanneer.

4. Meer apps dankzij WatchKit

Apple Watch succesvol

Apple maakte al vlot na de onthulling van de Apple Watch bekend dat er ook een SDK beschikbaar wordt gesteld zodat ontwikkelaars apps kunnen maken voor de smartwatch. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos en worden er straks, naast de standaardfuncties, ook vele andere leuke apps uit die nog meer functionaliteit aan de Apple Watch toevoegen. Zo blijft het niet alleen bij het sturen en ontvangen van berichten en luisteren naar muziek. Voor Android Wear, Google’s besturingssysteem voor wearables, zijn momenteel al honderden apps (en zelfs games) beschikbaar die de functionaliteit van smartwatches enorm uitbreiden.

5. Gezonder leven

Apple Watch succesvol

Apple wil dat je gaat sporten met de Apple Watch, zo bleek wel tijdens de keynote van 9 september. Door middel van ‘doelen’ worden gebruikers gestimuleerd om te bewegen en hiervoor krijgen ze, wanneer ze dit onvoldoende doen, automatisch een melding. Uiteraard is het met het horloge mogelijk om je hartslag te meten en kun je door middel van voorgeïnstalleerde fitness- en workout-apps veel data over je fysieke gesteldheid opslaan. Middels grafieken krijg je inzicht in je dagelijkse sportresultaten, die je desgewenst met anderen kunt delen.

Dat Apple vol inzet op fitness blijkt ook uit het feit dat er een speciale Sport-editie van de Apple Watch in de winkels komt te liggen, die nog geschikter is om als hulpmiddel bij het sporten te gebruiken. Die versie heeft als gezegd een rubberen polsband en is voorzien van krasbestendig en stevig Ion-X glas.

Lees meer over de Apple Watch

Meer informatie over waarom de Apple Watch succesvol wordt, lees je op de toestelpagina. Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de smartwatch, die vanaf begin 2015 verkrijgbaar is voor 349 dollar.

→ Lees ook meer over de Apple Watch prijs en mogelijkheden om het apparaat te kopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen