‘Apple Watch straks alleen te koop in Apple Store’

Een Mac, iPhone of iPod kun je bij grote elektronicazaken wel kopen, maar je zult er straks geen Apple Watch vinden. Apple wil de wearables waarschijnlijk allemaal zelf in de Apple Stores verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Watch te koop bij Apple Store

Dat schrijft althans het Duitse ApfelPage, dat heeft gesproken met bronnen uit de Duitse distributieketen. Volgens de bronnen worden derde partijen uitgesloten zodat het bedrijf uit Cupertino zoveel mogelijk winst kan pakken op het nieuwe product in het eerste jaar van de verkoop.

Of het juist is wat de bronnen zeggen valt te bezien, maar het zou niet vreemd zijn als Apple het zo aanpakt. Volgens andere geruchten bouwt het bedrijf de Apple Stores namelijk om zodat de Apple Watches goed gepresenteerd kunnen worden. De manier waarop Apple de producten zal presenteren, op exclusieve, juwelier-achtige wijze, zal de verkopen in het introductiejaar misschien doen stijgen.

apple watch apps

Exclusieve modellen

De Apple Watch zal echter ook online verkocht worden. De duurste variant, de gouden Apple Watch Edition, komt in een kluis in de Apple Store te liggen om ze veilig achter slot en grendel te kunnen bewaren. In de winkel zelf zullen de exclusieve modellen waarschijnlijk onder glas komen te liggen, terwijl de goedkopere modellen door iedereen te testen zijn.

Als mensen gewend zijn aan de Apple Watch, wordt de wearable vervolgens wellicht ook in andere winkels verkocht. Ooit ging dat ook zo toen Apple de iPhone begon te verkopen. De Apple Watch komt in april uit in de Verenigde Staten. Exacte prijzen zijn nog onbekend.

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.