‘Apple Watch Sport heeft mooier scherm dan duurdere versies’

Rutger Otto
28 april 2015, 9:16
2 min leestijd
‘Apple Watch Sport heeft mooier scherm dan duurdere versies’

De goedkoopste versie van de Apple Watch, de Sport, heeft het beste display van allemaal. De schermen van de stalen Apple Watch en de gouden Apple Watch Edition zijn iets minder mooi.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Sport scherm

Die conclusie trekt DisplayMate, dat tests heeft uitgevoerd met de Apple Watch. Als het gaat om sterkte van het materiaal, verliest de Apple Watch Sport het nipt van de Apple Watch en Edition. Dat komt omdat de laatste twee voorzien zijn van een scherm van saffierglas, terwijl de Sport het doet met een speciaal soort Ion-X glas, wat iets minder sterk is.

Maar blijkbaar zitten er ook nadelen aan het gebruik van saffierglas. De Apple Watch (Edition) mag dan wel beter bestand zijn tegen krassen, hij reflecteert ook meer omgevingslicht. Volgens DisplayMate reflecteert het saffierglas tot wel twee keer meer licht dan glas.

apple watch

Weerkaatsing in het licht

Overigens testte DisplayMate geen Apple Watch Sport, maar een iPhone 6. De smartphone is van hetzelfde Ion-X glas voorzien als de Apple Watch Sport. Reflectie op het scherm van de iPhone 6 was volgens DisplayMate 4,6 procent, tegenover 8,2 procent van de stalen Apple Watch met saffierglas.

“Het is heel knap hoe Apple het saffierglas aan een oled-display heeft weten te binden zonder er lucht tussen te laten”, schrijft het team van DisplayMate. “Maar de Apple Watch met saffierglas weerkaatst tot 178 procent meer dan het scherm van een iPhone 6.”

Toch een goed scherm

De drie varianten van de Apple Watch maken allen gebruik van een flexibel oled-display en heeft een evengoede kwaliteit als het scherm van de iPhone 6. Hoewel de duurdere modellen van de Watch iets meer weerkaatsen in omgevingslicht en felle binnenruimtes, noemt DisplayMate ook deze schermen ‘heel goed’. Mensen die buiten sporten met hun Sport-versie hoeven zich nog minder druk te maken, ook in de volle zon is dat scherm prima te bekijken.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen