‘Apple Watch verboden tijdens Britse kabinetsvergaderingen uit angst voor spionage’

Lars Paijmans
10 oktober 2016, 12:06
1 min leestijd
‘Apple Watch verboden tijdens Britse kabinetsvergaderingen uit angst voor spionage’

Voor Britse ministers wordt het lastiger om op werkdagen de drie gekleurde Activiteitsringen te vullen. Ze zouden uit angst voor Russische spionage namelijk geen Apple Watch meer mogen dragen tijdens vergaderingen van het kabinet.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch spionage resulteert in verbod

Het bericht is afkomstig van The Telegraph, die zich baseert op meerdere anonieme bronnen. Zij zeggen dat het kabinet niets aan het toeval wil overlaten als het op Russische spionage aankomt. De Apple Watch wordt daarom verboden voor ministers. Opvallend genoeg worden andere smartwatches niet genoemd door de bronnen. Groot Britannië denkt dat Rusland de ingebouwde microfoon van de Apple Watch zou kunnen gebruiken om gesprekken af te luisteren.

Apple Watch spionage

Dat Apples slimme horloge op de zwarte lijst komt te staan is overigens niet heel verwonderlijk. Om die reden zijn ook smartphones tijdens deze kabinetsvergaderingen al verboden. Omdat er tijdens deze vergaderingen regelmatig geheime informatie wordt besproken, wil het Britse kabinet geen risico nemen: alle apparaten die ook maar een klein potentiële ingang vormen voor spionnen worden geweerd.

Groot Britannië is overigens niet het enige kabinet dat de Apple Watch in de ban doet. Ook in Australië moet de smartwatch van de pols als er een kabinetsvergadering begint. Minister Malcolm Turnbull liet weten dat er meer aandacht moet komen voor dit soort elektronische apparaten. Van brillen tot loopschoenen, steeds meer voorwerpen zijn immers verbonden met het internet. Daarom bevatten ze ook dezelfde zwakke plekken voor een spionage-aanval, zo denkt de minister. Een andere bron liet aan The Telegraph weten dat “De Russen alles proberen te hacken.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen