De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple Watch véél te snel leeg? Apple werkt aan een oplossing

Yannick Chalkiopoulos
6 november 2023, 10:35
2 min leestijd
Apple Watch véél te snel leeg? Apple werkt aan een oplossing

Gaat jouw Apple Watch ook te snel leeg? Dan ben je niet de enige, want watchOS 10 veroorzaakt problemen met de accu van je Apple Watch. Gelukkig werkt Apple nu aan een oplossing.

Lees verder na de advertentie.

Apple brengt watchOS 10.1 uit

Apple heeft twee weken geleden watchOS 10.1 uitgebracht, waarmee een aantal handige functies naar je Apple Watch zijn gekomen. De belangrijkste functie is Tik dubbel, waarmee je jouw Watch kunt besturen door middel van handgebaren. Hiervoor moet je wel de nieuwste Apple Watch hebben, want alleen de Apple Watch Ultra 2 en de Apple Watch Series 9 ondersteunen deze functie.

Lees ook: Zo gebruik je Tik dubbel op je Apple Watch Series 9 of Ultra 2

Daarnaast is NameDrop nu ook beschikbaar voor de Apple Watch. Hiermee kun je contactgegevens veel makkelijker delen tussen twee Apple Watches of een Apple Watch en een iPhone. Hier vertellen we je hoe dat precies werkt. Helaas bracht watchOS 10.1 ook een probleem naar de Apple Watch, want de batterij van het horloge gaat naar verluidt nu veel te snel leeg. Dit is er aan de hand.

namedrop iOS 17 functie

Batterijproblemen bij de Apple Watch

Gebruikers klagen sinds het installeren van watchOS 10.1 over problemen met de batterij van de Apple Watch. Deze gaat namelijk véél te snel leeg sinds het downloaden van de update. Zo zou een volledig opgeladen accu van de Apple Watch Series 9 nog maar drie uur mee gaan. Dat is natuurlijk veel te weinig, want volgens Apple gaat de batterij van de Apple Watch Series 9 tot wel 18 uur mee.

Apple heeft officieel nog niet gereageerd op de klachten, maar in een interne memo bevestigt het bedrijf al te werken aan een oplossing. Apple is dus op de hoogte van het probleem en het lijkt erop dat we snel een nieuwe watchOS-update kunnen verwachten. Deze nieuwe watchOS-versie moet dan voorkomen dat je Apple Watch te snel leeg gaat.

watchOS 10

Nieuwe update komt eraan

De nieuwe update voor je Apple Watch komt er dus vermoedelijk snel aan. Het is nog niet duidelijk of er dan meer nieuwe functies naar je smartwatch komen. De kans is groot dat Apple nu focust op het batterijprobleem van de Apple Watch, waardoor er een kleine tussentijdse update wordt uitgebracht. In dat geval verschijnt watchOS 10.1.1 waarschijnlijk binnenkort.

Lees ook: ‘Apple Watch krijgt bloeddrukmeter in 2024 (en meer)’

Heb je watchOS 10.1 nog niet geïnstalleerd? Dan kun je beter nog even wachten, zodat je zeker weet dat je geen problemen krijgt met de batterij van je Apple Watch. Ben je benieuwd naar alle nieuwe functies die Apple dit jaar naar de Apple Watch heeft gebracht? Bekijk dan hier wat er allemaal is veranderd met watchOS 10, de grootste update voor de smartwatch in jaren!

Voor de nieuwste functies heb je helaas dus wel de Apple Watch Series 9 of de Apple Watch Ultra 2 nodig. Kijk vooral even naar onze prijsvergelijker als je nog op zoek bent naar een nieuwe Apple Watch, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt!

Apple Watch Series 9 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 423,65

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 575,99

Bekijk beste prijs

Apple Watch Ultra 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 848,95

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 872,99

Bekijk beste prijs
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 9
Apple Watch Series 9

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu