‘Apple Watch nu al goed voor 75 procent van smartwatch-markt’

Rutger Otto
23 juli 2015, 9:01
2 min leestijd
‘Apple Watch nu al goed voor 75 procent van smartwatch-markt’

Hij is er nog maar een paar maanden, maar de Apple Watch is nu al veruit de meest populaire smartwatch ter wereld. De wearable van Apple heeft een markt-aandeel van 75,5 procent.

Lees verder na de advertentie.

75 procent van de smartwatch-markt

Dat meldt althans Strategy Analytics. Het onderzoeksbureau claimt dat de Apple Watch in het tweede kwartaal van dit jaar direct 75 procent van de smartwatch-markt in handen heeft. Enorm veel, zeker als je bedenkt dat Samsung met een markt-aandeel van 7,5 procent volgt, terwijl dat bedrijf al veel langer met meerdere smartwatches bezig is.

Strategy Analytics schat dat er zo’n 4 miljoen Apple Watches zijn verkocht. Daarmee zit het bureau aan de hoge kant. Analisten schatten eerder dat er 1 tot 2 miljoen van de horloges verkocht waren, Tim Cook zelf dacht zelfs aan iets meer. Apple heeft exacte cijfers echter niet prijsgegeven tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Directeur van Strategy Analytics, Neil Mawston, zegt dat de Apple Watch nu duidelijk de dominante smartwatch op de markt is. “De Apple Watch kwam in 16 grote landen uit en kende een aardige adoptie van iPhone-liefhebbers in de Verenigde Staten en elders. De Watch heeft de lat hoger gelegd voor de wereldwijde smartwatch-markt. De bal ligt nu bij rivalen, zoals Samsung.”

smartwatch-markt
Bron: Strategy Analytics

Apple Watch doet het goed

Volgens het rapport van het onderzoeksbureau heeft de Apple Watch release geholpen om de smartwatch-markt het afgelopen jaar met 457 procent te vergroten. Vorig jaar verkocht Samsung nog bijna 75 procent van de smartwatches, het afgelopen kwartaal verkocht Apple er tien keer meer.

De Apple Watch verkoopt beter dan verwacht, zei Apple-ceo Tim Cook deze week. Hij gaf echter geen specifieke officiële cijfers vrij. Wel zei hij dat de Appel Watch de eerste maanden beter verkocht dan toen de originele iPhone en iPad op de markt kwamen.

Het laatste Apple Watch-nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen