‘Toekomstige Apple Watch krijgt diabetesmeter en slimme bandjes’

Rutger Otto
16 mei 2017, 9:09
2 min leestijd
‘Toekomstige Apple Watch krijgt diabetesmeter en slimme bandjes’

Apple zet in toekomstige versies van de Apple Watch in op de gezondheid van zijn dragers. Bijvoorbeeld met Apple Watch smart bands en slimme sensoren.

Lees verder na de advertentie.

Bloedsuikermeter in Apple Watch

Het bedrijf zou in het afgelopen jaar ruim tweehonderd gezondheidsspecialisten hebben aangenomen om aan de veranderingen te werken. Dat schrijft BGR op basis van een anonieme bron. De specialisten werken volgens het bericht aan een manier om bloedsuiker te meten, zonder daarvoor te hoeven prikken. “Geruchten stelden dat Apple diabetes alleen kon monitoren met een apart apparaat naast de Apple Watch“, schrijft BGR. “Maar dat is niet wat wij hebben gehoord.”

Apple Watch 2 fitness

Zonder prikken

Hoe het precies in zijn werk moet gaan, is niet duidelijk. In april schreef CNBC nog over een team van Apple dat aan diabetessensoren werkt voor de Apple Watch. Daarvoor hoeft de patiënt niet te prikken, want optische sensoren schijnen door de huid om de bloedsuikerspiegel in kaart te brengen.

Mocht deze technologie in de Apple Watch worden verwerkt, is het wel de vraag hoe Apple dat aanpakt. Tim Cook heeft gezegd geen gezondheidsmeters meer aan de smartwatch toe te voegen, omdat hij anders gekeurd moet worden door de Food and Drug Administration. Destijds zei de Apple-ceo dat dit proces te lang duurt en dat het innovatie in de weg staat. Mogelijk komt hij daarop terug.

Apple Watch smart bands

Naast een bloedsuikermeter werkt Apple ook aan smart bands voor de Watch. Deze losse slimme bandjes voegen volgens de bron extra opties toe, zonder dat de smartwatch zelf duurder wordt. Gebruikers kiezen zelf wat voor extra’s ze willen. Het zou ook mogelijk zijn dat de diabetesmeter in zo’n bandje komt en niet in de Apple Watch zelf. BGR schrijft dat een camerabandje bijvoorbeeld mogelijk is of een bandje met een extra accu waarmee het horloge langer meegaat.

Het is niet bekend wanneer we deze veranderingen mogen verwachten. In de herfst van dit jaar komt de derde generatie Apple Watch mogelijk uit, maar daarover gaan alleen geruchten over een kleine update, die zich focust op betere accuduur en prestaties.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen