Klachten over de Apple Watch Sport: letters en logo verdwijnen

Rutger Otto
20 augustus 2015, 10:38
2 min leestijd
Klachten over de Apple Watch Sport: letters en logo verdwijnen

Hebben we hier te maken met een kleine #krasgate? Bij een aantal mensen verdwijnen op mysterieuze wijze logo’s en letters achterop de Apple Watch Sport.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch slijtage

Op Reddit en Apple fora staan klachten van mensen met een Apple Watch, voornamelijk de spacegrijs-variant van het Sport-model. Het lijkt erop dat de letters op de achterkant, rond de hartslagmeter, door het dragen slijten. Daardoor ontstaan kale plekken waar ooit letters en het Apple-logo zaten.

In de meeste gevallen laat het logo als eerste los. AppleInsider nam contact op met een van de klagende gebruikers. Deze sprak met de Apple klantenservice. Hij kon zijn Apple Watch opsturen, zodat ze bij Apple naar het probleem konden gaan kijken. In een telefoongesprek met Apple werd hem gevraagd naar het locale klimaat, of hij veel beweegt en of het toestel onder water geweest was. Het probleem is inmiddels bekend bij het bedrijf uit Cupertino, dat aangaf dat het voornamelijk bij mensen met een spacegrijs model voorkomt.

apple watch slijtage

Apple Watch Sport

Gespeculeerd wordt dat het probleem ook ligt in de manier waarop de tekst aan de achterzijde op de wearable gedrukt is. Bij Sport-varianten is de tekst er niet helemaal in gegraveerd, zoals wel het geval is bij de roestvrijstalen Apple Watch.

De Apple Watch Sport is het goedkoopste model, maar dat betekent niet dat hij niet sterk is. De behuizing is voorzien van 7000-Series aluminium en versterkt Ion-X glas. Het lijkt nu dus voornamelijk een probleem met hoe de letters op het toestel gezet zijn.

Apple Watch kopen

De Apple Watch Sport is in Nederland vanaf 419 euro te koop bij de Apple Store voor het 38mm-model. De grotere variant met een scherm van 42mm kost 469 euro. Voor een stalen Watch betaal je 669 euro voor de goedkoopste en vanaf 719 euro voor de grotere. Afhankelijk van welke band je erbij neemt, kan de prijs nog oplopen.

Mocht jij een Apple Watch hebben met slijtageplekken, laat het dan hieronder weten in de comments.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen