‘Apple Watch gaat je vanaf watchOS 6 helpen met een betere nachtrust’

Michel van 't Klaphek
2 september 2019, 19:46
2 min leestijd
‘Apple Watch gaat je vanaf watchOS 6 helpen met een betere nachtrust’

Vanaf watchOS 6 kun je de Apple Watch ook in bed dragen. Het slimme horloge krijgt namelijk een speciale slaapmodus die bewegingen, je hartslag en eventuele geluiden registreert. Het is nog onduidelijk of de slaapmodus voor alle Apple Watches uitkomt, of alleen de Series 5.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch krijgt slaapmodus

Dat claimt 9to5Mac. De doorgaans goed ingevoerde website schrijft dat de functie intern bekendstaat onder de projectnaam “Burrito”. Als alles volgens planning verloopt, wordt de slaapmodus volgende week tijdens het iPhone 11-event gepresenteerd. Naast de onthulling van de drie 2019 iPhones wordt hier vermoedelijk ook meer bekend over de releasedatum van watchOS 6.

Apple Watch Series 5

Het is de bedoeling dat Watch-bezitters het horloge straks ook ‘s nachts om de pols dragen, waarna de smartwatch onder meer je bewegingen, hartslag en eventuele geluiden registreert. Naast een slaapmodus krijgt de Gezondheid-app van de iPhone en iPad er een nieuw tabblad bij. Hierin wordt informatie over jouw nachtrust verzameld.

Aangezien veel mensen hun horloge ‘s nachts aan de lader leggen, stuurt Apple je ruim voor bedtijd een notificatie, zodat je niet vergeet de Watch voldoende op te laden. Mensen met meerdere smartwatches kunnen vooraf aangeven welke Watch hun ‘slaaphorloge’ is. De functie werkt niet wanneer de accu niet vol genoeg zit.

Lees ook: watchOS 6 preview: voorbode op een nog completere Apple Watch

Beschikbaarheid

Ben je vaak al voor het afgaan van je wekker uit de veren? Dan zet je Apple Watch het alarm automatisch uit. Bovendien schrijft 9to5Mac dat de wekker voortaan standaard op je Apple Watch afgaat, en niet je iPhone. Uiteraard wordt ook automatisch Niet Storen aangezet zodra je op stok gaat.

Het is nog onduidelijk of de nieuwe functie beschikbaar wordt op alle Apple Watches, of dat de slaapmodus exclusief is voorbehouden aan de Series 5, die later dit jaar verschijnt. Dit lijkt echter niet waarschijnlijk, omdat de slaapmodus geen nieuwe sensoren nodig heeft. In theorie zou de functie dus op alle Apple Watches moeten werken.

Download de iPhoned-app om op de hoogte te blijven, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over watchOS 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen