‘Apple bevestigt komst van Apple Watch Slaap-app met gelekt screenshot’

Lars Paijmans
7 oktober 2019, 14:55
2 min leestijd
‘Apple bevestigt komst van Apple Watch Slaap-app met gelekt screenshot’

Apple heeft per ongeluk een nieuwe app voor de Apple Watch onthuld, waar we al langer geruchten over horen. De Apple Watch Slaap-app lijkt hiermee een zekerheid.

Apple Watch Slaap-app lekt uit via App Store

De oplettende Apple Watch-gebruiker Daniel Marcinkowski (via MacRumors) ontdekte een opvallend screenshot in de App Store. Op de App Store-pagina van de Alarm-app van de Watch heeft Apple het over een Slaap-app, wat de komst van deze nieuwe dienst zo goed als bevestigt.

Apple Watch slaap-app

In het screenshot is te zien dat je een alarm kunt zetten in de Alarm-app en deze vervolgens kunt laten uitvoeren met de Slaap-app. “Stel je Bedtijd en tijd waarop je wakker wil worden in met de Slaap App” leest de tekst in het screenshot.

Het lijkt erop dat Apple per ongeluk dit screenshot te vroeg in de App Store heeft gezet, al is het lastig om in te schatten wanneer we deze Slaap-app kunnen verwachten. Zo lijkt hij afgaand op de bèta geen onderdeel te zijn van watchOS 6.1. Wel is het aannemelijk dat we de app voor watchOS 7 te zien krijgen, omdat de verwijzingen naar deze functie al in iOS 13, watchOS 6 en nu ook in de App Store te vinden zijn.

Meer informatie over je slaapgedrag

De afgelopen maanden hebben we al van meerdere bronnen gehoord dat de Apple Watch een Slaap-app zou krijgen. Deze registreert je slaapgedrag en geeft je op basis hiervan tips om je nachtrust te verbeteren.

Ook stuurt de app je een notificatie als het tijd is om naar bed te gaan en wanneer je de Apple Watch moet opladen, zodat het horloge het een nacht kan volhouden. De minimale accuduur zou dertig procent zijn. Ook zou de app een eigen wijzerplaat krijgen in watchOS, waarin je snel kunt aflezen hoe goed (of slecht) je slaapritme is.

Wil je meer weten over watchOS 6? Check dan onze uitgebreide watchOS 6 review over de grote Apple Watch-update van 2019.

Bron: macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 5
Apple Watch Series 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen