De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Apple Watch Series 7 komt in twee nieuwe formaten op de markt’ – update

Bram Lettenmeijer
26 augustus 2021, 8:52
2 min leestijd
‘Apple Watch Series 7 komt in twee nieuwe formaten op de markt’ – update

De release van de Apple Watch Series 7 komt steeds dichterbij. Hierdoor wordt steeds meer bekend over de nieuwe smartwatch. Nu blijkt dat hij groter wordt dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Update 26 augustus 08:52 uur:

Het lijkt erop dat de nieuwe Apple Watch daadwerkelijk groter wordt dan zijn voorganger. Nadat eerder deze week een anonieme bron dit gerucht de wereld in slingerde, is er nu een foto van de grotere smartwatch opgedoken.

De bekende geruchtenverspreider DuanRui heeft een plaatje van het bandje van de grotere Apple Watch online gezet. Hierin staat duidelijk “45mm”. Alhoewel het bandje natuurlijk nep kan zijn, heeft DuanRui in het verleden al vaker vroegtijdig juiste info over nieuwe Apple-producten gedeeld.

Initieel bericht van 24 augustus 18:57 uur:

Gerucht: Apple Watch Series 7 wordt een stukje groter

De Apple Watch Series 7 krijgt twee nieuwe formaten: 42 millimeter en 45 millimeter. Dat ontdekte MacRumors op Weibo, een Chinees sociaal netwerk. De Series 6 was verkrijgbaar in een 40 millimeter- en een 44 millimeter-uitvoering. Een groot verschil is het dus niet. Apple realiseert de grotere schermen waarschijnlijk door de schermranden smaller te maken.

Volgens de post op Weibo blijven bestaande Apple Watch-bandjes gewoon compatible met de Apple Watch Series 7. Dat is een hele opluchting, aangezien menig Watch-gebruiker flink heeft geïnvesteerd in de behoorlijk prijzige bandjes.

Dit is niet de eerste keer dat Apple het scherm van de Apple Watch een stukje groter maakt. In 2018 groeide het scherm van de Series 4 met maar liefst 30% ten opzichte van zijn voorganger, de Series 3. Ook toen bleven eerder gekochte bandjes compatible met de nieuwe Watch.

apple watch series 7 design verwachtingen

Apple Watch Series 7 krijgt fris ontwerp

Volgens bekende lekker Jon Prosser zijn de nieuwe formaten niet de enige veranderingen in de Apple Watch Series 7. De smartwatch krijgt volgens hem een geheel nieuw ontwerp, met platte randen en nieuwe kleuren.

Het ontwerp van de Series 7 is op die manier meer in lijn met Apples andere producten. De iPhone 12 kreeg vorig jaar een hoekig design en ook de langverwachte iPhone 13 behoudt hetzelfde ontwerp.

Apple plant waarschijnlijk drie verschillende events in september. We verwachten de Apple Watch Series 7 te zien tijdens het iPhone 13-event. Op welke precieze datum dit event plaatsvindt, is nog niet bekend. In de wandelgangen wordt gesproken over 14 september. Houd vooral onze website in de gaten voor het laatste nieuws. Je kunt ons natuurlijk ook volgen via de nieuwsbrief of de (gratis) iPhoned-app.

Meer Apple-nieuws:

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 7
Apple Watch Series 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen