Apple Watch Series 7: 5 verwachtingen voor de nieuwe Apple Watch

Michel van 't Klaphek
14 september 2021, 14:07
4 min leestijd
Apple Watch Series 7: 5 verwachtingen voor de nieuwe Apple Watch

De verwachtingen voor de Apple Watch Series 7 zijn hooggespannen. Dat de Watch een nieuw design krijgt, is een ding dat vrijwel zeker is. Maar wat nog meer? In dit artikel blikken we vooruit op het nieuwe Apple-horloge dat vanavond wordt aangekondigd!

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 7 verwachtingen

Op 14 september is het zover! Apple heeft op die datum een evenement in de planning staan. Dat de nieuwe iPhone 13 eraan komt, is vrijwel zeker. Maar een Apple Watch lijkt er ook te komen. Dit zijn onze Apple Watch Series 7-verwachtingen op een rijtje.

1. Nieuw ontwerp voor Apple-horloge

Dit is een verwachting die vrijwel zeker is: de nieuwe Apple Watch krijgt een fris ontwerp. Volgens Ming-Chi Kuo, die regelmatig juiste informatie over onaangekondigde Apple-producten deelt, gaat het design namelijk op de schop.

apple-watch-series-7-verwachtingen

We verwachten dat de Apple Watch qua design meer richting de iPhone 12 gaat. Maak je dus klaar voor een hoekige horlogekast met rechtopstaande randen en een scherm dat ‘plat’ op de behuizing ligt.

Dit ontwerp heeft niet alleen weg van de iPhone 12, maar ook van de nieuwe iMac. Apples desktopcomputer heeft ook zo’n ‘retrodesign’ met harde randen en veel hoeken.

Lees verder: Concept: Hoe de Apple Watch een nieuw design kan krijgen

2. Apple Watch krijgt 4G

Er is een goede kans dat de Apple Watch in Nederland 4G-ondersteuning krijgt. Dit ontdekte iPhoned op basis van een Apple support-artikel.

Er is al een Apple Watch met 4G in België, Duitsland en Frankrijk. Maar in Nederland moesten we het doen met een Apple Watch zonder LTE-ondersteuning. Daar lijkt nu verandering in te komen.

3. Groter en beter scherm

Het schijnt dat de Series 7 groter wordt dan zijn voorganger. Uit gelekte informatie blijkt dat Apple de kastgroottes naar 41 en 45 millimeter (mm) wil brengen. Volgens Mark Gurman krijgt de nieuwe Apple Watch een scherm dat 16 procent groter is met nieuwe wijzerplaten.

De huidige Apple Watch Series 6 is verkrijgbaar in 40 en 44mm. Dat je oude bandjes nog gaan passen op de nieuwe Apple Watch Series 7 is niet zeker, maar we denken stiekem van wel.

Lees meer: Bandjesperikelen: oude bandjes passen mogelijk niet op Apple Watch Series 7

4. Te vroeg voor een nieuwe Apple Watch SE

Een betaalbaar Apple-horloge voor een breed publiek: dat was de premisse van de Apple Watch SE, een goedkoper alternatief voor de Series 6 die in 2020 uitkwam. Niets wijst er echter op dat dit horloge al in 2021 een opvolger krijgt. Waarschijnlijk blijft de huidige Apple Watch SE dus nog wel een tijdje in het assortiment van Apple.

apple-watch-series-7-verwachtingen-3

5. Releasedatum en prijs van Apple Watch Series 7

Er zijn nog geen concrete geruchten over de prijs van de Apple Watch Series 7 naar buiten gekomen. Aangezien de adviesprijzen van Apple-horloges zelden sterk wijzigen, gaan we er vanuit dat het nieuwe exemplaar ongeveer net zoveel gaat kosten als zijn voorganger. Misschien dat Apple iets met de prijs omhoog gaat, maar veel meer wordt het waarschijnlijk niet. Concreet betekent dit het volgende voor de verwachte prijs van de nieuwe Apple Watch:

  • 428,25 euro voor het nieuwe 41mm-model
  • 458,25 euro voor het nieuwe 45mm-model

Voor de release van de Apple Watch Series 7 geldt eigenlijk hetzelfde. Hierover zijn nog geen concrete geruchten naar buiten gekomen, maar Apple wijkt eigenlijk nooit van haar routine af. We verwachten daarom dat de nieuwe Apple Watch ‘gewoon’ op 14 september 2021 wordt aangekondigd.

Doorgaans zijn de aangekondigde producten de vrijdag na het Apple-event te bestellen. Dit jaar valt die dag op vrijdag 17 september, maar het is nog de vraag of je de Series 7 dan al kunt pre-orderen.

Lees meer: ‘Apple Watch Series 7 is er bijna, maar beperkt beschikbaar’

Apple Pride Band Wrist

Wat verwachten we verder?

De Apple Watch Series 6 was er in vijf kleuren: spacegrijs, goud, zilver, blauw en rood. In welke kleuren de Apple Watch Series 7 verschijnt, is nog een beetje onduidelijk. Geruchten geven aan dat er in ieder geval een groene versie verschijnt.

Een paar tegenvallers zijn er ook. Gurman zegt zeker te weten dat de Apple Watch Series 7 geen glucosemeter krijgt. Lange tijd ging het gerucht dat het volgende Apple-horloge een speciale meter zou krijgen om je suikerspiegel te meten. Dit zou vooral een uitkomst voor diabetici zijn, omdat zij zo niet langer hoeven te prikken. De glucosemeter schijnt echter voor een toekomstige Apple Watch in de planning te staan.

Lees meer: ‘Apple Watch Series 7 heeft groter scherm, maar geen glucosemeter’

Ook op het gebied van nieuwe gezondheidsfuncties blijft het redelijk stil. Naar verwachting krijgt de Apple Watch Series 7 wel een paar verbeteringen, maar grote nieuwe functies staan niet in het verschiet.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van de Apple Watch Series 7? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of download de gratis iPhoned-app. Onze redactie volgt al het Apple-nieuws op de voet en praat jou doorlopend bij over geruchten, de aankondiging en de uiteindelijke release.

Apple Watch Series 7: 7 verwachtingen voor Apples 2021 smartwatch!
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 7
Apple Watch Series 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu