‘Apple Watch Series 7 heeft productieproblemen vanwege complex nieuw ontwerp’

Bram Lettenmeijer
31 augustus 2021, 18:44
2 min leestijd
‘Apple Watch Series 7 heeft productieproblemen vanwege complex nieuw ontwerp’

De nog onaangekondigde Apple Watch Series 7 heeft productieproblemen, omdat het vernieuwde ontwerp een grotere uitdaging blijkt te zijn dan Apple dacht. Welke gevolgen dat precies heeft voor het slimme horloge, is niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Productieproblemen Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 heeft productieproblemen. Dat meldt Nikkei Asia over de nog onaangekondigde smartwatch. Volgens de bron begon Apple vorige week met een kleinschalige productie van het horloge. Het bedrijf stuitte tijdens het productieproces op kritieke uitdagingen.

De productieproblemen ontstonden vanwege de complexiteit van het ontwerp, dat aanzienlijk verschilt in vergelijking met voorgaande modellen. Denk hierbij aan de Apple Watch Series 6. Volgens meerdere geruchten krijgt de Apple Watch Series 7 een platter, hoekiger ontwerp en dunnere schermranden. Ook zijn er waarschijnlijk nieuwe gecompliceerde gezondheidssensoren aan boord, zoals een bloeddrukmeter.

De productie van het nieuwe horloge zou tijdelijk zijn stopgezet, omdat Apple en haar leveranciers de problemen eerst willen oplossen. Daarnaast moet het nieuwe ontwerp verder gecertificeerd worden voordat de smartwatch in massaproductie gaat, aldus de bron.

Apple Watch Series 7

Releasedatum blijft waarschijnlijk hetzelfde

Apple kan ervoor kiezen om de nieuwe Apple Watch een aantal weken later op de markt te brengen, zodat er genoeg tijd is om de problemen op te lossen. Nikkei zegt hier echter niets over. De kans is dus groot dat het nieuwe horloge evengoed eind september in de winkels ligt, zoals we dat van Apple gewend zijn.

De Apple Watch Series 7 belooft een flinke upgrade te worden – en we hoeven er niet lang meer op te wachten. Waarschijnlijk kondigt Apple het nieuwe horloge samen met de iPhone 13 aan, tijdens een evenement in september. De verwachting is dat dit event op 14 september plaatsvindt, waarna de Series 7 (en alle andere nieuwe Apple-producten) een paar dagen later de verkoop in gaan.

Wil je meer weten over Apples nieuwe horloge? Check dan ook het artikel met al onze verwachtingen voor de Apple Watch Series 7. Ook blikken we alvast vooruit op de Watch Series 7-prijs, zodat je weet wat je straks ongeveer neer moet leggen voor de smartwatch.

Apple Watch Series 7: 7 verwachtingen voor Apples 2021 smartwatch!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Dat kan via de website en onze gratis iPhoned-app. Ook kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Meer Apple-nieuws:

Via: 9To5Mac
Bron: Nikkei Asia
Bron afbeelding: PhoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu