‘Nieuwe Apple Watch heeft hogere waterdichtheid en is een stuk sneller’

Michel van 't Klaphek
11 november 2019, 19:06
2 min leestijd
‘Nieuwe Apple Watch heeft hogere waterdichtheid en is een stuk sneller’

Een betrouwbare Apple-analist heeft zijn verwachtingen voor de Watch Series 6 gedeeld. Volgens de insider wordt de nieuwe smartwatch krachtiger, meer waterdicht en neemt de internetsnelheid toe.

‘Apple Watch Series 6 is meer waterdicht’

Alhoewel de Apple Watch Series 5 pas goed en wel twee maanden verkrijgbaar is, begint het gespeculeer over zijn opvolger nu al. Ditmaal deelt Ming-Chi Kuo zijn verwachtingen over de nieuwe smartwatch. Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-insider wordt de Series 6 een forse upgrade ten opzichte van het huidige model.

Kuo verwacht dat Apple een veel snellere processor in de nieuwe Apple Watch plaatst. Het huidige model wordt aangestuurd door de S5-chip, die net zo snel is als zijn voorganger. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat Apple met de Series 6 inzet op een krachtigere processor, en daarmee meer snelheid.

Verder geeft Kuo aan dat het volgende Apple-horloge een hogere waterdichtheid krijgt. De Series 5 kun je al tot 50 meter onderwater gebruiken, dus wellicht is zijn opvolger geschikt om zelfs mee te scubaduiken. De Apple-insider schrijft dat de toegenomen waterdichtheid mogelijk is dankzij de geplande overstap naar een ander soort materiaal: liquid crystal polymer (lcp).

Dit flexibele en redelijk goedkope materiaal kan gebruikt worden voor de verbindingen op het moederbord. Ook kan lcp verwerkt worden in antennes. Volgens Kuo krijgt de Series 6 daarom ook een hogere internetsnelheid, of je nu wifi gebruikt of 4G. Laatstgenoemde is voor ons minder interessant, omdat Apple in Nederland enkel gps-uitvoeringen van de Apple Watch verkoopt.

Ook interessant: Apple Watch Series 4 vs Series 5: upgraden, of niet?

Meer over de Apple Watch Series 6

De geruchtenmolen rondom de Apple Watch Series 6 begint langzaam op gang te komen. Eerdere berichten wezen erop dat het Apple-horloge een speciale Slaap-app krijgt. Deze zou je slaapgedrag registreren en op basis hiervan tips geven om je nachtrust te verbeteren. Ook stuurt de app een notificatie als het tijd is om naar bed te gaan. Ook dook onlangs een patent op waarbij de Apple Watch-antenne in de polsband verwerkt is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's