‘Apple kondigt Apple Watch Series 6, nieuwe iPads of iPhone 12-event op 8 september aan’

Lars Paijmans
7 september 2020, 9:01
2 min leestijd
‘Apple kondigt Apple Watch Series 6, nieuwe iPads of iPhone 12-event op 8 september aan’

Dinsdag 8 september lijkt een leuke dag te worden voor Apple-liefhebbers. Volgens verschillende bekende Apple-lekkers zou het bedrijf een grote aankondiging doen, al is het de vraag wat er precies gaat gebeuren.

Lees verder na de advertentie.

Update 8 september 17:06:

Het eerstvolgende Apple-evenement is op 15 september 2020. De presentatie, die via livestream te volgen is, gaat om 19:00 uur Nederlandse tijd van start. Naar verwachting onthult Apple deze avond niet alleen de Apple Watch Series 6, maar kondigt men ook de Apple Watch SE aan, een vermeend goedkoper smartwatch-model.

Verder zou de avond vooral in het teken staan van de iPad (2020) en iPad Air (2020). De iPhone 12 zou daarentegen op een geheel eigen evenement in oktober gepresenteerd worden. Blijf op de hoogte van alle aankondigingen via onze nieuwsbrief, de gratis iPhoned-app of blijf de website checken.

Initieel bericht:

‘Apple Watch Series 6 onthullingsdatum is 8 september’

Het geruchtenvuurtje werd dit weekend opgestookt door Jon Prosser, een bekende Apple-lekker die de afgelopen maanden steeds vaker opduikt. In een tweet stelt hij dat er op 8 september een persbericht wordt uitgestuurd waarin Apple de Watch Series 6 en nieuwe iPads aankondigt.

Apple Watch Series 6 bestellen?

Om welke iPad het hier zou gaan zegt Prosser niet, maar als we naar geruchten kijken zal het waarschijnlijk om de nieuwe iPad Air 2020 of goedkopere iPad 2020 gaan.

Apple Watch Series 6 datum

De tweet van Prosser sluit aan op een registratie die Apple eind augustus deed. Het bedrijf diende meerdere nieuwe Apple Watches en iPads in bij een keuringscommissie; iets wat altijd gebeurt voordat nieuwe producten worden aangekondigd. Dat doet vermoeden dat 8 september de aankondigingsdatum van de Apple Watch Series 6 wordt.

Of toch een iPhone 12-event?

Een paar uur na de tweet van Prosser deelde een andere bekende Apple-lekker iets nieuws. Mark Gurman verwacht geen nieuwe Apple-producten op dinsdag, maar voorspelt een aankondiging van het iPhone 12-event dat eind september of begin oktober plaatsvindt.

Als Apple uitnodigingen verstuurt, is dat bijna altijd twee weken van tevoren. Een uitnodiging op 8 september zou dus betekenen dat het iPhone 12-event rond 22 september plaatsvindt.

Net als WWDC 2020 zal ook dit Apple-event volledig digitaal plaatsvinden. Door de coronacrisis is Apples normaal zo strakke planning flink door de war gegooid. Zo heeft het bedrijf al gezegd dat de iPhone 12 uitgesteld is tot ergens in oktober. Dat maakt het ook lastig om in te schatten wanneer het bedrijf de vier nieuwe iPhones onthult en hoe het met de nieuwe Watch en iPads zit.

iPhone 12: 8 verwachtingen voor de 2020 iPhone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 6
Apple Watch Series 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen