De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apple Watch Series 5: onze 6 verwachtingen voor de nieuwe smartwatch

Lars Paijmans
10 september 2019, 14:02
3 min leestijd
Apple Watch Series 5: onze 6 verwachtingen voor de nieuwe smartwatch

Komt hij wel of komt hij niet? De aankondiging is waarschijnlijk vanavond, maar er is niet heel veel bekend over de nieuwe Apple Watch van 2019. In dit artikel verzamelen we de geruchten en zetten we onze Apple Watch Series 5-verwachtingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Onze Apple Watch Series 5-verwachtingen

Het is inmiddels de dag van de Apple-keynote, wat betekent dat er bijna een nieuwe Apple Watch voor de deur staat. Tot nu toe heeft Apple ieder jaar in september een nieuw model onthuld, dus zal dat dit jaar waarschijnlijk weer het geval zijn. Daarom is het hoog tijd om de balans op te maken met onze Apple Watch Series 5-verwachtingen.

Apple Watch Series 5 verwachtingen

1. Een ingebouwde slaapmonitor

De grote vernieuwing dit jaar zou de Apple Watch verder verbeteren op het gebied van gezondheid. Na een hartslagmeter en valdetectie zou de Series 5 een ingebouwde slaapmonitor krijgen. Met sensoren weet het horloge wanneer je slaapt en hoe diep je in slaap bent. Door dit te combineren met de ingebouwde bewegingssensoren, kan de Watch een aardige inschatting maken over de kwaliteit van je nachtrust.

We gaan er vanuit dat deze data standaard onderdeel wordt van de Gezondheid-app, zodat deze nog meer een centrale plaats wordt voor alle gezondheidsdata die je Watch en iPhone van je verzamelen. Apps als Sleep Cycle hebben al jaren laten zien hoe goed slaappatronen kunnen worden geregistreerd, dus zeker met een horloge dat je omhoudt tijdens het slapen worden die metingen alleen nog maar nauwkeuriger. We vragen ons alleen af wanneer we de smartwatch moeten opladen als we ‘m voortaan ook ‘s nachts om onze pols laten zitten.

2. Een behuizing van keramiek

Begin dit jaar dook er een gerucht op dat Apple aan een nieuwe soort behuizing zou werken. Twee jaar geleden bracht het bedrijf ook al een Series 3 van keramiek uit. Waarschijnlijk zal dit een extra model worden die naast de standaard editie verschijnt, met een hogere prijs.

3. Verschijnt in september vanaf 429 euro

Naar verwachting onthult Apple de Series 5 tegelijk met de drie 2019 iPhones. Dat gebeurt traditiegetrouw tijdens een keynote waar de Watch en alle nieuwe functies worden gepresenteerd. Tot nu toe vonden deze events ieder jaar in september plaats en 2019 zal geen uitzondering zijn.

Vanavond, op 10 september om 19.00 uur Nederlandse tijd, vindt de aankondiging plaats. Dan komen we ook te weten wanneer het nieuwe slimme horloge in de winkels ligt.

4. Hetzelfde design als de Apple Watch Series 4

Vorig jaar kreeg de Apple Watch voor het eerst een nieuw ontwerp met de komst van de Series 4. Het scherm werd een stuk groter, zodat het doorliep tot aan de randen van het horloge. Reken er dus maar op dat de Series 5 er nagenoeg hetzelfde uit zal zien.

De mogelijkheid bestaat dat Apple het horloge iets minder dik maakt, maar voorlopig verwachten we dat de Series 5 en Series 4 op het eerste gezicht haast niet van elkaar te onderscheiden zijn.

Apple producten duurder

5. Series 5 nog sneller door nieuwe processor

Net als de iPhone krijgt ook de Apple Watch ieder jaar een nieuwe processor. In 2019 is de S5 aan de beurt, een nieuwe door Apple ontworpen chip die de prestaties wederom naar een hoger niveau tilt. Dat moet het onder meer mogelijk maken om apps sneller op te starten, applicaties langer actief blijven in het geheugen en de smartwatch ook klaar is voor toekomstige features die meer vragen van de processor.

Laten we hopen dat de S5 ook nog energiezuiniger is, zodat de Series 5 een langere accuduur krijgt zonder dat er een grotere batterij in het apparaat hoeft te worden gestopt.

6. Draait standaard op watchOS 6

We kregen tijdens WWDC al te zien wat voor mooie update watchOS 6 wordt. Deze nieuwe softwareversie introduceert onder meer nieuwe wijzerplaten, een decibelmeter om het volume in een ruimte te meten en een eigen App Store.

WatchOS 6 verschijnt tegelijk met de Series 5, maar zal ook op oudere Watches draaien. Wil je meer weten over deze update? Check dan ook onze uitgebreide watchOS 6 preview of bekijk de video hieronder.

watchOS 6 preview: 4 functies die de moeite waard zijn
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 5
Apple Watch Series 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen