Teardown laat grotere accu van Apple Watch Series 5 zien

Michel van 't Klaphek
26 september 2019, 8:58
2 min leestijd
Teardown laat grotere accu van Apple Watch Series 5 zien

De Apple Watch Series 5 is nauwelijks veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Alleen de accu is een fractie groter geworden en Apple heeft andere aansluitingen gebruikt. Dat, en meer blijkt uit de Apple Watch Series 5-teardown.

Apple Watch Series 5-teardown

Na de iPhone 11 Pro Max-teardown heeft iFixit ook de Apple Watch Series 5 uit elkaar gehaald. Echt grote verrassingen blijven uit. De meest in het oog springende verandering is de iets grotere accu. De batterijcapaciteit van de Series 5 is 1,4 procent groter dan die van de Series 4.

Apple Watch Series 5 teardown 2

Hier ga je waarschijnlijk weinig van merken. De Series 5 heeft namelijk een scherm dat altijd aanstaat. Hierdoor is de accuduur volgens de meeste reviewers gelijk gebleven. Het display dat altijd aanstaat heeft zijn bestaan dan ook vooral te danken aan de verbeterde onderliggende techniek, aldus iFixit.

Het display van de Series 5 gebruikt namelijk ltpo, een nieuw soort technologie. Hierdoor ligt de ververssnelheid een stuk lager dan bij veel andere smartwatches, waardoor het scherm in verhouding weinig stroom verbruikt. De ververssnelheid staat voor het aantal keer dat het scherm per seconde ververst. Hoe hoger, des de vloeiender het beeld.

Daarnaast zegt de reparatiesite dat de Series 5 net zo snel is als de Series 4. Wel zorgt de vernieuwde S5-chip voor meer opslag en betere navigatiemogelijkheden. Zodoende kun je met het kompas van de Series 5 precies zien welke kant je momenteel oploopt.

Lees ook: Apple Watch Series 5 review round-up: always on-display valt in de smaak

Als twee druppels water, maar ook weer niet

Concluderend is de Series 5 nagenoeg gelijk aan de Series 4. Wel heeft het bedrijf uit Cupertino veel andere aansluitingen gebruikt waardoor onderdelen niet per definitie onderling verwisselbaar zijn. Twijfel je nog over de overstap? Check dan onze vergelijking tussen de Series 5 en Series 4, waarin we de overeenkomsten en verschillen aanstippen. Je kunt de Series 5 kopen vanaf 449 euro.

Gebruik onze Apple Apple Watch Series 5 prijsvergelijker om de beste deal te scoren.
Bron: iFixit
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's