Apple Watch Series 5 review round-up: always on-display valt in de smaak

Lars Paijmans
18 september 2019, 15:06
2 min leestijd
Apple Watch Series 5 review round-up: always on-display valt in de smaak

De eerste internationale reviews van de Apple Watch Series 5 zijn binnen. Dit zeggen internationale media over de nieuwste smartwatch van Apple.

Apple Watch Series 5 review round-up

Gisteren doken de eerste internationale iPhone 11 reviews al op en vandaag is het de beurt aan de Apple Watch Series 5. Over het algemeen zijn de meeste testers onder de indruk van het nieuwe scherm dat altijd aanstaat, dat opvallend weinig invloed op de accuduur lijkt te hebben.

The Verge

The Verge prijst de nieuwe Watch om het nieuwe scherm dat altijd aanstaat, dat volgens de tester het beste werkt van iedere smartwatch. Zo heeft het weinig invloed op de accuduur en is er toch nog wat kleur zichtbaar als het scherm in deze modus staat.

Ook de accuduur blijft goed genoeg, met ruim voldoende capaciteit om het een dag vol te houden. De accuduur is hiermee niet beter dan de Series 4, met als grote verschil dat het scherm altijd aan staat.

Lees de volledige review op The Verge

Apple Watch Series 4 vs Apple Watch Series 5 uitgelicht

Daring Fireball

John Gruber, beter bekend als Daring Fireball, is zoals altijd erg positief. Hij vergelijkt de introductie van het always on-display met het Retina-scherm dat de iPhone 4 introduceerde: zodra je het een keer gezien en gebruikt hebt, kun je niet meer terug naar een ouder model. “Ik had de Series 5 al gekocht als het always on-scherm letterlijk de enige verbetering was”, aldus de review.

Lees de volledige review van Daring Fireball

Buzzfeed

Buzzfeed besloot het always on-scherm uit te schakelen om zo de accuduur van de Watch te verlengen. Een aanpak die blijkt te werken, want na 21 uur gebruik bleek de accu nog steeds 43 procent capaciteit te hebben. Daarnaast zijn de andere verbeteringen een stuk minder ingrijpend en noemt de tester ook de Apple Watch Series 3 als een handig alternatief.

Lees de volledige review op Buzzfeed

TechCrunch

Volgens TechCrunch is de Series 5 een typisch voorbeeld van evolutie in plaats van revolutie. Hoewel het ingebouwde kompas en het scherm dat altijd aanstaat leuke verbeteringen zijn, zijn het relatief kleine stapjes om het horloge weer iets beter te maken. De Series 5 is dan ook de beste Apple Watch tot nu toe, maar niet direct een reden voor eigenaren van de Series 4 om een upgrade te overwegen.

Lees de volledige review van TechCrunch

Bekijk de eerste internationale videoreviews

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 5
Apple Watch Series 5
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's