Gerucht: Apple komt later dit jaar met Watch Series 5

Wouter Nijsen
16 augustus 2019, 19:19
2 min leestijd
Gerucht: Apple komt later dit jaar met Watch Series 5

Het is lange tijd heel stil geweest rond de Apple Watch Series 5, maar het bedrijf van Tim Cook zou toch plan zijn om de nieuwe smartwatch later dit jaar uit te brengen. Het apparaatje krijgen we waarschijnlijk volgende maand tijdens het iPhone-event te zien.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch Series 5 release dit najaar’

De bekende en doorgaans betrouwbare Apple-insider Ming-Chi Kuo laat weten dat de Apple Watch Series 5 later dit jaar op de markt komt. Dat is enigszins opvallend, omdat het tot nu toe nogal stil was rond de nieuwe Watch.

Kuo heeft verder weinig informatie over de Series 5 en laat alleen weten dat het horloge opnieuw over een oled-scherm beschikt. Ook vorige Apple Watch-modellen hadden een oled-display.

Apple Watch Series 4 display

Waarschijnlijk krijgen we de Watch Series 5 tijdens het iPhone-event te zien. Volgens de laatste geruchten organiseert Apple op dinsdag 10 september een keynote, waar ook de drie nieuwe 2019 iPhones aan de wereld worden getoond.

Voorgaande jaren greep Apple het september-event ook aan om een nieuwe Watch te presenteren, dus het is aannemelijk dat het bedrijf hier dit jaar niet van afwijkt. Over de eventuele releasedatum en adviesprijzen van de Series 5 is helaas weinig bekend.

Meer over de Watch Series 5

De verwachting is dat de Apple Watch Series 5 een bescheiden upgrade wordt ten opzichte van zijn voorganger, aangezien de Watch Series 4 al een nieuw design introduceerde. Geruchten gaan dat de nieuwste smartwatch beschikt over een ingebouwde slaapmonitor, waardoor het horloge kan meten wanneer en hoe diep je slaapt. Ook lijkt het logisch dat de Watch Series 5 wordt uitgerust met een nieuwe, snellere processor.

Apple Watch Series 5: onze 6 verwachtingen voor de nieuwe smartwatch

Verder is het aannemelijk dat de nieuwe Apple-smartwatch op watchOS 6 draait, de update die later dit jaar ook voor ‘oudere’ Watches wordt uitgebracht. De software-update introduceert onder andere een eigen App Store voor de Watch, meer gezondheidsfuncties, nieuwe mogelijkheden voor Siri en toffe wijzerplaten. Check onze watchOS 6 preview voor meer informatie over de update.

Als gezegd wordt de Apple Watch Series 5 mogelijk op 10 september onthuld. Blijf op de hoogte van al het nieuws door de iPhoned-app te downloaden, onze website te volgen of je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Dit verwachten wij van de Apple Watch Series 5

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu