Dit is de Apple Watch Series 5: nieuwe functies, prijzen en meer op een rijtje

Lars Paijmans
10 september 2019, 19:35
2 min leestijd
Breaking
Dit is de Apple Watch Series 5: nieuwe functies, prijzen en meer op een rijtje

Je kon er je klok op gelijk zetten: Apple heeft zojuist de Apple Watch Series 5 officieel gepresenteerd. Dit is er allemaal nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 5 officieel onthuld

Even leek het erop dat de Apple Watch geen nieuw model zou krijgen dit jaar, maar tijdens het iPhone-event heeft het bedrijf het tegendeel bewezen. De Apple Watch Series 5 is officieel gepresenteerd en blijkt vooral voort te borduren op de weg die de Series 4 vorig jaar is ingeslagen.

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 prijzen vergelijken

Bekijk product
Apple Watch Series 5 officieel

Dat begint al met het design. Vorig jaar introduceerde de Series 4 een nieuw ontwerp met een scherm dat de voorkant vult. Hierdoor is er meer ruimte voor apps en is het gemakkelijker om het touchscreen te bedienen. Geen verrassing dus dat de Series 5 wederom een dergelijk voorkantvullend display heeft.

Dit scherm staat altijd aan zodat je gebruik kunt blijven maken van Wijzerplaten. Desondanks gaat deze functie niet ten koste van de accuduur, omdat je ‘m volgens Apple nog steeds een dag kunt gebruiken. Ook heeft het horloge een ingebouwd kompas. Op die manier kun je tijdens het navigeren zien welke kant je opgaat.

Apple Watch Series 5 officieel 2

Dankzij de Digitale Kroon aan de zijkant kun je voortaan de hulpdiensten makkelijk bereiken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de knop iets langer indrukken dan gebruikelijk. Bovendien is de Watch Series 5 heel duurzaam, omdat de nieuwe polsbandjes van gerecycled materiaal zijn gemaakt.

De Apple Watch Series 5 verschijnt daarnaast weer in twee formaten: een 40- en 44 millimeter-variant. Heb je al een oudere Apple Watch en stap je over op dit nieuwere model? Dan kun je al je oude bandjes gewoon blijven gebruiken op de Series 5. De smartwatch komt daarnaast uit in een nieuwe aluminium-versie.

De 40mm-Apple Watch Series 5 gaat voor een adviesprijs van 449 euro over de toonbank. De grotere 44mm-variant kost 479 euro. Dit betekent dat het horloge net zo duur is als de Series 4 bij uitkomst. De versie met mobiel internet komt niet in Nederland uit. Je kunt de nieuwe smartwatches vanaf nu alvast bestellen, waarna hij op 20 september in de winkels ligt. Daarnaast heeft de Series 3 een prijsverlaging gekregen en is nu voor 229 euro te koop.

Vanaf 19 september rolt watchOS 6 uit voor alle Apple Watches vanaf de Series 3. Ook de Series 1 en Series 2 worden geüpdatet, maar dit gebeurt pas in de herfst. De nieuwe polsbandjes zijn vanaf 20 september verkrijgbaar in de webshop van Apple, en in fysieke Apple Stores.

Meer aankondigingen

Naast een nieuwe Apple Watch werd ook de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max aangekondigd, de vlaggenschepen van dit jaar. Voor mensen met een minder diepe portemonnee is er de iPhone 11, de opvolger van de iPhone XR. Ook kondigde Apple een nieuwe, goedkope iPad aan. Tot slot werd ook duidelijk wanneer Apple Arcade en Apple TV Plus in Nederland uitkomen.

Volg het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 5
Apple Watch Series 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen