‘Apple Watch Series 5 krijgt keramische behuizing, iPad 2019 wordt groter’

Lars Paijmans
18 februari 2019, 11:45
2 min leestijd
‘Apple Watch Series 5 krijgt keramische behuizing, iPad 2019 wordt groter’

Er verschijnen dit jaar drie nieuwe iPads en ook de Apple Watch kan op vernieuwingen rekenen. Een nieuw gerucht geeft belangrijke informatie.

‘Apple Watch Series 5 keramiek in de maak’

Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft een productief weekend achter de rug. Na nieuwe info over de iPhone 2019 en MacBook Pro 2019 te publiceren besloot hij zijn analyse met informatie over de iPad 2019 en Apple Watch Series 5.

Apple Watch Series 5 keramiek

De opvolger van de Apple Watch Series 4 zou hetzelfde design behouden, met een scherm dat doorloopt tot aan de randen. Wel zou er een nieuw model komen met een behuizing van keramiek. Dat zou niet zo gek zijn, omdat Apple de Watch Series 3 ook uitbracht met een keramieken model.

Daarnaast zou de ECG-functie, waarmee gebruikers een hartfilmpje kunnen maken, ook naar andere landen komen. Vooralsnog is deze functie zeer beperkt beschikbaar, omdat Apple toestemming moet krijgen van gezondheidsinstanties.

Zo moet het bedrijf in Europa apart toestemming krijgen om de ECG-functie hier beschikbaar te maken, terwijl de Series 4 die hier verkocht wordt, wel in staat is om de functie te ondersteunen.

iPad

iPad 2019 krijgt groter scherm

Ook over de iPad heeft Kuo het één en ander te melden. De analist stelt dat Apple dit najaar wederom een nieuwe iPad Pro uitbrengt in twee verschillende schermformaten. Voordat dit zover is brengt Apple begin dit jaar eerst de iPad 2019 uit.

Deze krijgt een groter scherm van 10,2 inch in plaats van 9,7 inch. Dat doet vermoeden dat de schermranden kleiner worden dit jaar. Kuo bevestigt daarnaast de geruchten dat Apple spoedig met een nieuwe iPad mini zou komen. Over beide tablets hebben we de afgelopen weken al veel geruchten gehoord, omdat ze ook eind volgende maand al aangekondigd zouden worden. Kuo heeft zich door de jaren heen bewezen als één van de meest betrouwbare Apple-bronnen, dus is de kans groot dat ook deze informatie klopt.

Lees ook: iPad 2019: 6 verwachtingen voor Apples nieuwe instaptablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 5
Apple Watch Series 5
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's