Apple Watch Series 4: onze 5 verwachtingen voor de nieuwe smartwatch

Wouter Nijsen
11 september 2018, 12:04
3 min leestijd
Apple Watch Series 4: onze 5 verwachtingen voor de nieuwe smartwatch

Morgen onthult Apple naar alle waarschijnlijkheid de Apple Watch Series 4, maar hoe gaat Apple zijn smartwatch verbeteren? We zetten onze verwachtingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 4 verwachtingen

Het Apple-event op 12 september belooft de grootste in jaren te worden, met drie nieuwe iPhones en veel andere apparaten. Eén daarvan is de Apple Watch Series 4, waar al een tijdje geruchten over gaan. Het belooft een flinke upgrade te worden ten opzichte van de Series 3, met voor het eerst een vernieuwd design.

1. Groter scherm met dunnere randen

Voor het eerst in jaren geeft Apple de Watch een nieuw design. Het gaat waarschijnlijk niet om wereldschokkende veranderingen, want Apple zou voornamelijk van plan zijn het scherm groter te maken. Dit betekent overigens niet dat de smartwatch ook direct veel groter wordt: de randen rondom het display zijn dunner, waardoor er meer scherm past in dezelfde behuizing. Het display is volgens geruchten zo’n 15 procent groter.

Apple Watch Series 4

Hiermee krijgt de Apple Watch Series 4 een feature die we kennen van de iPhone X: een scherm dat tot de randen doorloopt. Volgens de laatste geruchten krijgt het 38 millimeter-model een 1,57 inch-scherm, terwijl de 42 millimeter-variant 1,78 inch meet. Daarnaast is het ook aannemelijk dat het horloge weer wat sneller wordt dan de Watch Series 3.

2. Grotere focus op sport en gezondheid

De nieuwe Apple Watch zou zich nog meer dan voorheen op sport en gezondheid richten. Apple implementeert mogelijk een nieuwe processor, waarmee gezondheidsdata beter kan worden geanalyseerd. Ook de hartslagsensoren en verschillende bewegingssensoren worden verbeterd, waardoor er nauwkeurigere metingen mogelijk worden.

Verder lijkt Apple de Watch Series 4 uit te rusten met bluetooth 5.0, terwijl de vorige smartwatch beschikt over bluetooth-versie 4.2. Door bluetooth 5.0 wordt onder meer het bereik groter.

3. Betere accuduur

Een ander, maar twijfelachtiger gerucht is dat de Apple Watch Series 4 een betere accuduur krijgt. Een forsere accu is logisch gezien het grotere display, maar of dit ook betekent dat de smartwatch langer mee gaat, is nog maar de vraag. Met het nieuwe watchOS 5 (waarover later meer) kan Apple natuurlijk wel softwarematige verbeteringen doorvoeren, om er zo voor te zorgen dat je de Watch Series 4 minder snel hoeft op te laden.

Apple Watch Series 4 conceptvideo

4. Drukgevoelige knoppen met haptische feedback

Volgens bronnen van Fast Company is Apple van plan om de fysieke knoppen van de Watch te vervangen door exemplaren die werken met haptische feedback. Dit kennen we van de iPhone 7 (en nieuwere modellen), die een homeknop heeft die je niet fysiek indrukt, maar door haptische feedback de illusie geeft. Door de fysieke knopjes weg te laten, zou Apple de waterbestendigheid van de Watch Series 4 kunnen verbeteren. Ook wordt intern dan meer ruimte vrijgemaakt voor bijvoorbeeld de accu.

5. Meer functies door watchOS 5

Uiteraard gaat de Apple Watch Series 4 ook profiteren van de vernieuwingen die watchOS 5 introduceert. Denk bijvoorbeeld aan de Walkie Talkie-functie, waarmee je met een druk op de knop audio naar iemand verstuurt. Daarmee wordt het makkelijker om via het horloge met andere mensen te praten.

Ook komt de Podcast-app eindelijk naar de Apple Watch, zodat je direct vanaf de Watch naar podcasts luistert. Verder brengt watchOS 5 activiteit-uitdagingen, nieuwe workouts en een slimmere Siri-wijzerplaat, die bovendien ondersteuning biedt voor apps van derden.

Lees ook onze verwachtingen voor de nieuwe iPhones:

Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu