‘Hogere Apple Watch Series 4-resolutie geeft apps veel meer schermruimte’

Lars Paijmans
6 september 2018, 9:06
2 min leestijd
‘Hogere Apple Watch Series 4-resolutie geeft apps veel meer schermruimte’

Een groter scherm is de belangrijkste verbetering van de nieuwe Apple Watch. Nu de resolutie van de Watch Series 4 bekend is, weten we precies hoeveel meer ruimte er op het scherm vrij is.

‘Apple Watch Series 4 resolutie bekend’

Onlangs ontdekte 9to5Mac de eerste officiële afbeelding van de Series 4, wat het grotere scherm bevestigde. In de meest recente bèta van watchOS 5 – de update die standaard op deze smartwatch draait – is nu meer informatie opgedoken over de resolutie van dit grotere display.

Als we naar de grotere 42 millimeter-versie kijken neemt deze toe van 312 bij 390 naar 384 bij 480. Een groot verschil, zeker op zo’n klein apparaat als de Apple Watch. Ook de pixels per inch (ppi) neemt toe, wat de beeldkwaliteit ten goede komt.

Apple Watch Series 4 resolutie
Apple Watch Series 4 resolutie

Op bovenstaande afbeeldingen zijn wat apps te zien, met links het scherm van de Series 3, met daarnaast het grotere display van de Series 4. Hierdoor valt goed op hoeveel extra ruimte er straks beschikbaar komt op de smartwatch. Goed nieuws voor watchOS-apps, maar ook voor wijzerplaten. Zo zal Apple een nieuwe wijzerplaat introduceren met veel meer ruimte voor complicaties, zodat je meer informatie direct van het scherm kunt aflezen.

Groter scherm, hetzelfde formaat horloge

Hoewel de ruimte op het scherm dus flink toeneemt, blijft het formaat van het horloge hetzelfde. Dit is mogelijk door de schermranden te verkleinen, waardoor het display als het ware doorloopt in de randen van het horloge.

Apple onthult de Watch Series 4 volgende week woensdag tijdens een speciaal event. Daar krijgen we ook drie nieuwe iPhones en een nieuwe iPad Pro te zien. Houd iPhoned die dag in de gaten, want we zitten uiteraard in de startblokken om jou van het laatste nieuws te voorzien en je alles te vertellen over de gloednieuwe Apple Watch. Dit kan via onze website, nieuwsbrief of met onze gratis iPhoned-app in de App Store.

Lees ook: Apple Watch Series 4: onze 5 verwachtingen voor de nieuwe smartwatch

Bron: 9to5mac
Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu