De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple registreert Apple Watch Series 4 voorafgaand aan september-release’

Florence Peeters
20 augustus 2018, 15:07
2 min leestijd
‘Apple registreert Apple Watch Series 4 voorafgaand aan september-release’

Apple heeft zojuist zes nieuwe Apple Watches geregistreerd bij de Europese consumentencommissie. Hiermee is ook de komst van een nieuwe Apple Watch in september zo goed als zeker.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 4 registratie in Europa

De Franse blog Consomac ontdekte de productregistratie. Alle modellen draaien op watchOS 5, het nieuwe besturingssysteem dat ook in september uitkomt. Het is al langer duidelijk dat Apple van plan is om de Apple Watch Series 4 en watchOS 5 dit najaar uit te brengen. Deze Apple Watch Series 4 registratie bevestigt dit des te meer, omdat zoiets vaak gebeurt vlak voordat producten officieel uitgebracht worden.

Het bedrijf uit Cupertino heeft zes modellen geregistreerd. Daarmee kunnen we evenveel varianten verwachten als in de huidige Series 3. Officieel bestaat de huidige productlijn van het slimme horloge uit acht varianten. Twee varianten daarvan hebben een eigen 4G-verbinding, maar deze worden niet in Nederland verkocht.

Het is dus aannemelijk dat Apple er voor kiest om de 4G-horloges ook dit jaar niet naar Nederland te brengen. Of het daadwerkelijk alleen gps-horloges zijn, is niet af te leiden uit de registratie. Ook blijft het nog even spannend of je straks uit meer dan alleen aluminium kan kiezen als kastmateriaal.

Apple Watch Series 4 registratie

Apple Watch in een nieuw jasje

Voor het eerst in de geschiedenis van de Apple Watch zou de Series 4 een nieuw design introduceren. Het horloge krijgt een groter display in dezelfde formaat behuizing. Hierdoor neemt de kast van het horloge niet toe, maar kun je wel meer op het scherm zien.

Het 38mm-model zou een 1,57 inch-display krijgen en de 42mm Watch krijgt een 1,78 inch-scherm. De randen van het scherm buigen op een soortgelijke manier als dat van de iPhone X. Andere geruchten over de Series 4 hebben het over nieuwe gezondheidssensoren, waardoor het slimme horloge zich nog meer op gezondheid en fitness focust. Ook verwachten we dat de nieuwe Apple Watches beschikken over drukgevoelige knoppen met haptische feedback. Dit werkt hetzelfde als de homeknop vanaf de iPhone 7.

Lijst met registraties steeds langer

Apple is verplicht om nieuwe producten bij deze keuringscommissie in te dienen, wat het een goede bron maakt om onaangekondigde producten te ontdekken. Eerder dit jaar heeft Apple al drie nieuwe iPhones geregistreerd in Europa. Daarnaast zijn in totaal zeven iPads en vijf Macs langs de consumentencommissie gegaan ter registratie. De komst van de onlangs uitgebrachte MacBook Pro 2018 is op dezelfde manier ontdekt.

→ Bekijk ook: Toffe conceptvideo toont Apple Watch Series 4 met groter display

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen