De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Dit is de Apple Watch Series 4: groter scherm, nieuwe functies en meer

Lars Paijmans
12 september 2018, 19:10
3 min leestijd

Apple heeft zojuist de Apple Watch Series 4 officieel onthuld. De smartwatch van Apple krijgt voor het eerst een nieuw design met een groter scherm. Dit is er allemaal nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 4 officieel onthuld

De Apple Watch is stilletjes uitgegroeid tot één van de populairste Apple-producten, en de nieuwe Apple Watch Series 4 zal hier ongetwijfeld aan bijdragen. Het slimme horloge krijgt een flinke upgrade waarbij vooral het aangepaste design opvalt: het scherm is een stuk groter geworden, omdat deze doorloopt tot in de randen.

Apple Watch Series 4 officieel

Hierdoor is er meer ruimte voor apps om informatie te tonen en kunnen wijzerplaten meer complicaties tegelijk aan. Apple toonde daarom ook een gloednieuwe wijzerplaat die je helemaal kunt vullen met snelkoppelingen naar je favoriete watchOS-apps. Ook is er een nieuwe wijzerplaat waar je de Ademhalings-app mee kunt gebruiken, een wijzerplaat met vlammen, waterdruppels en mist. De Series 4 maakt nog steeds gebruikt van hetzelfde oled-scherm.

Twee nieuwe schermformaten

Door het grotere scherm is het formaat van de Series 4 ook iets toegenomen vergeleken met zijn voorgangers. Het horloge verschijnt in de formaten 40 en 44 millimeter, in tegenstelling tot de 38 en 42 millimeter van voorgaande jaren. Dit heeft te maken met het nieuwe formaat van het display, dat de behuizing net wat langer maakt. De Series 4 is bovendien een stuk dunner en heeft krachtigere speakers.

Gelukkig blijft de breedte van de Apple Watch Series 4 wel hetzelfde, want dat betekent dat je al je oude Apple Watch-bandjes er gewoon mee kunt blijven gebruiken. Uiteraard verschijnen er ook weer wat nieuwe polsbandjes, die je tegelijk met het nieuwe horloge kunt bekijken als de Apple Store na het event weer terug online komt.

Apple Watch Series 4 officieel

Series 4: ingebouwde hartslagmeter

De Series 4 draait op de nieuwe 64-bit dual-core S4-chip, die door Apple zelf is ontworpen. Dat merk je, want de prestaties zijn tot twee keer beter dan die van de Series 3. Ook is er een verbeterde accelerometer en gyroscoop ingebouwd, die sneller en nauwkeuriger je gegevens kan registreren. Deze sensoren maken ook een nieuwe functie mogelijk: de Watch herkent wanneer je valt, zodat je daarna snel het alarmnummer kan bellen. Ondanks het grotere scherm en deze nieuwe onderdelen blijft de accuduur hetzelfde als de Series 3.

De hartslagmeter is ook aangepast. Door deze verbeteringen is er een drietal verbeteringen mogelijk. Zo ontvang je een notificatie als je hartslag te laag is, of je last hebt van een hartritme-afwijking. De meest indrukwekkende verbetering is een ingebouwde elektrische hartsensor die een ECG (elektrocardiogram) kan maken. Helaas is de laatstgenoemde functie alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Of de functie in een later stadium wel naar Nederland komt, is nog onduidelijk.

Duidelijk is dat Apple met de Series 4 de gezondheidsgadget wil neerzetten die het bedrijf met de Apple Watch altijd voor ogen had.

Apple Watch Series 4 prijs en kleuren

De smartwatch verschijnt in dezelfde kleuren als de vorige modellen: zilver, spacegrijs en goud. Ook zijn er wederom speciale roestvrijstalen versies en exclusieve modellen die in samenwerking met Hermes en Nike zijn gemaakt. De Apple Watch Series 4 prijs is vanaf 399 dollar, het model met mobiel internet is helaas wederom niet in Nederland verkrijgbaar. De Series 3 daalt naar een prijs van 279 dollar. Zodra we de europrijzen weten, werken we dit bericht bij.

De Apple Watch Series 4 is vanaf aanstaande vrijdag 14 september te bestellen in Nederland, de eerste exemplaren worden op 21 september geleverd.

Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu