Apple wil Watch Series 4-hartfilmfunctie snel naar Europa brengen

Lars Paijmans
26 september 2018, 11:03
2 min leestijd
Apple wil Watch Series 4-hartfilmfunctie snel naar Europa brengen

De Apple Watch Series 4 kan een hartfilmpje maken, maar om die functie ook in Nederland te gebruiken moet Apple eerst toestemming krijgen. Daar wordt hard aan gewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 4 hartfilm straks ook in Nederland

De nieuwste Apple Watch focust zich meer dan ooit op de gezondheid van de drager. Een belangrijk onderdeel daarvan is de nieuwe ECG-functie, die een hartfilmpje maakt.

Omdat deze functie veel raakvlakken heeft met de medische sector, moet Apple hier eerst toestemming voor krijgen van gezondheidsinstanties. Deze keuren het apparaat en beslissen aan de hand daarvan of de functie nauwkeurig en betrouwbaar genoeg is. Dat bepaalt uiteindelijk of Apple de functie mag verkopen als onderdeel van de Apple Watch.

Apple Watch Series 4 hartfilm

In de Verenigde Staten heeft het bedrijf deze toestemming gekregen, wat ook de reden is dat de ECG-functie in dat land binnenkort als eerste en enige beschikbaar komt.

In een gesprek met het Duitse Macerkopf zegt Apple dat ze hard werken om deze goedkeuring ook in de EU te krijgen. Het grote voordeel is dat er één instantie is die deze toestemming kan geven voor alle landen in de Europese Unie. Het bedrijf hoeft dus niet naar ieder afzonderlijk land in de EU om daar het apparaat in te dienen.

Dit zal waarschijnlijk betekenen dat de hartfilmfunctie van de Series 4 binnen niet al te lange tijd beschikbaar komt. Wat de hardware betreft is de Apple Watch Series 4, die nu in de Nederlandse winkels ligt, er klaar voor. Dat is goed nieuws, want hierdoor kan er simpelweg een software-update worden uitgebracht als Apple de toestemming heeft.

Zo maakt de Series 4 een hartfilmpje

De hartfilmfunctie werkt als volgt: omdat het bedrijf elektrodes in de digitale kroon heeft gestopt, kan er een gesloten circuit ontstaan als je deze met het topje van je vinger ingedrukt houdt. Met een speciale app (die nu dus nog niet op de Watch staat) wordt er vervolgens een gedetailleerd hartfilmpje gemaakt. Hier kun je onder meer ontdekken of je last hebt van een onregelmatige hartslag.

De hele meting duurt een halve minuut en kan gemakkelijk gedeeld worden met je huisarts. Een andere gezondheidsfunctie van de Series 4 is valdetectie. Hoe dat werkt, lees je in onderstaande tip.

Lees ook: Zo werkt de nieuwe valdetectie van de Apple Watch Series 4

Meer over de Apple Watch Series 4

Bron: Macerkopf
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu