Apple Watch Series 4 wint prijs voor ‘Scherm van het jaar’
Lars Paymans

Het beste scherm van het jaar zit deze keer niet in een smartphone, maar in een smartwatch. De Apple Watch Series 4 mag zich een jaar lang het apparaat met het ‘Display of the Year’ noemen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Watch Series 4-display is de beste van het jaar

Het is de 25ste keer dat de Display Industry Awards uitgereikt worden door The Society for Information Display. Ieder jaar wordt er gekeken naar welke schermtechniek de grootste technologische vooruitgang boekt, of welk scherm de meest onderscheidende functies heeft.

Volgens Dr. Wei Chan, één van de leden van de jury, laat de winnaar van dit jaar goed zien hoe breed en diepgaand de technologische markt door de jaren heen is geworden. De Apple Watch Series 4 krijgt de prijs, omdat Apple het scherm dertig procent groter dan zijn voorganger heeft gemaakt. De behuizing is echter niet groter geworden.

Apple Watch Series 4 display

Hierdoor loopt het display door tot aan de randen, zodat de smartwatch een groter scherm krijgt en het compacte formaat van het horloge behouden blijft. Daarnaast krijgt de zogenaamde LTPO-technologie een eervolle vermelding.

Met deze schermtechniek heeft Apple het oled-display in de Series 4 extra energiezuinig gemaakt. Andere schermen die in de prijzen zijn gevallen, zijn het modulaire micro-led-scherm van Samsung en het crystal-led-scherm van Sony.

Meer vernieuwingen dan het scherm

Het nieuwe scherm van de Apple Watch Series 4 is de grootste verandering van de vierde generatie van Apples smartwatch. Maar ook de hartslagmeter is verder verbeterd en het horloge weet nu wanneer je valt, zodat de hulpdiensten automatisch gebeld kunnen worden. Ook is het door een nieuwe Digitale Kroon mogelijk om een hartfilmpje te maken, een uitkomst voor mensen met een hartritmestoornis.

Wil je meer weten over de smartwatch? Lees dan ook onze geschreven review van de Watch Series 4 en bekijk hieronder onze videoreview, waarin we de effectiviteit van de valdetectie aan den lijve ondervinden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.