‘Apple Watch krijgt dit jaar nieuw design, groter scherm en betere accu’

Lars Paijmans
28 maart 2018, 8:56
1 min leestijd
‘Apple Watch krijgt dit jaar nieuw design, groter scherm en betere accu’

Voor het eerst in de geschiedenis van de Apple Watch krijgt de smartwatch dit najaar een gloednieuw design. Hierdoor wordt ook het display een stuk groter.

Lees verder na de advertentie.

’Apple Watch Series 4 design wordt eindelijk vernieuwd’

De Apple Watch Series 3 is inmiddels de vierde editie van Apples slimme horloge, maar qua uiterlijk is hij maar lastig te onderscheiden van het eerste model. Ieder jaar koos Apple vooral voor inhoudelijke verbeteringen, zoals het toevoegen van gps en waterdichtheid.

Apple Watch Series 4 design

Dit jaar lijkt het eindelijk tijd om de buitenkant een opknapbeurt te geven. Apple-analist Ming-Chi Kuo zegt dat de Apple Watch Series 4 zich dit najaar op drie kernpunten richt: een nieuw ontwerp, groter scherm en betere accuduur. Kuo staat bekend als een van de best geïnformeerde en betrouwbare Apple-bronnen, wat dit gerucht meteen een stuk geloofwaardiger maakt.

Het formaat van het display zou met 15 procent toenemen, al is het niet duidelijk of dit door het nieuwe design of de smallere schermranden komt. Een groter scherm hoeft dus niet te betekenen dat het formaat van het complete horloge toenemen. Daarnaast zou de accuduur erop vooruitgaan omdat niet alleen de accucapaciteit toenemen, maar ook de gezondheidssensoren worden verbeterd.

Verbeterde gezondheidssensoren

Wat deze verbeterde sensoren precies doen is niet duidelijk, al heeft Apple de afgelopen maanden vaker onderzoek gedaan op dit gebied. Zo zou het bedrijf de Watch willen inzetten om het glucosegehalte te meten en beter te signaleren als iemand hartproblemen heeft.

De Apple Watch Series 4 krijgen we naar verwachting in september te zien tijdens een Apple-event. Naast de nieuwe Apple Watch staan daar ook drie nieuwe 2018 iPhones op de planning. Na de onthulling zal de Watch vervolgens eind september of begin oktober in de winkels liggen.

Lees ook: ‘Hoe de Apple Watch Series 4 zich nog meer op gezondheid focust’

Bron: 9to5mac
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen