Bug maakt Apple Watch Series 4 onbruikbaar bij wissel naar wintertijd

Lars Paijmans
8 oktober 2018, 9:02
1 min leestijd
Bug maakt Apple Watch Series 4 onbruikbaar bij wissel naar wintertijd

De grote vraag is of Apple op tijd is – om voor de Europese Wintertijd ingaat – met een oplossing voor deze Apple Watch Series 4-bug te komen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 4 bug bij Wintertijd

Voor Australische eigenaren van de Series 4 stonden dit weekend een vervelende verrassing te wachten. Toen de Wintertijd inging bleven de horloges vasthangen in een opstartloop, waardoor ze praktisch onbruikbaar werden. De oorzaak is een bug die met de nieuwe Infograph wijzerplaat te maken heeft.

De wijzerplaat is enkel beschikbaar op de Series 4 met het grotere display omdat deze een grote hoeveelheid aan complicaties bevat. Iedere Watch die de grote Activiteit complicatie gebruikte, kreeg met de bug te maken.

Apple Watch Series 4 bug

Deze Complicatie tekent een tijdlijn uit van de hele dag, maar moest met de automatische overstap naar Wintertijd ineens een uur overslaan. Dat gebeurde niet, waardoor het horloge zichzelf opnieuw opstartte om de fout te verhelpen.

Vooralsnog treft de bug alleen mensen in Australië, waar dit weekend de Wintertijd inging. Op zondag 28 oktober is heel midden Europa aan de beurt. De vraag is nu dus of Apple op tijd de oorzaak van de fout kan achterhalen en met een update komt voordat dit zover is.

Wel of geen update voor Wintertijd in Nederland?

Mocht er nog geen update voor watchOS 5 beschikbaar zijn als in Nederland de wintertijd start, dan raden we aan om die dag een andere wijzerplaat te gebruiken dan de Infograph-watchface, die nu voor problemen zorgt.

Australische gebruikers ontdekten een tijdelijke oplossing door de wijzerplaat via de Watch-app op de gekoppelde iPhone handmatig te verwijderen. Zodra Apple een oplossing heeft uitgebracht, lees je het hier.

Lees meer over watchOS 5

Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen